Skip to main content

Νωρίτερα οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών για σχολεία της ομογένειας

Τονίστηκε ο ρόλος της ηλεκτρονικής διδασκαλίας και του ψηφιακού σχολείου-Σε 1-2 χρόνια δυνατότητα on -line εκπαίδευσης από την ελληνική πολιτεία.

Τα ζητήματα της εκπαίδευτης των Ελλήνων ομογενών που ζουν στο εξωτερικό απασχόλησαν τη συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Αντώνη Διαματάρη και της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη.

Ο κ. Διαματάρης αναφέρθηκε στο ζήτημα των αποσπάσεων των περίπου 700 εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τα ομογενειακά σχολεία και τη σημασία της διαβούλευσης με τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο εξωτερικό, καθώς και την ανάγκη αξιολόγησής και επιμόρφωσής τους πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη σειρά των βιβλίων που χρησιμοποιείται σήμερα από τα περισσότερα σχολεία, ενώ τόνισε το σημαντικό ρόλο της ηλεκτρονικής διδασκαλίας και του ψηφιακού σχολείου, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία οφείλει να είναι σε θέση να προσφέρει on-line εκπαίδευση στα επόμενα 1-2 χρόνια.

Από την πλευρά της η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για άνοιγμα νέων Γραφείων Συντονισμού Εκπαίδευσης στις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και υπογράμμισε την πρόθεση του Υπουργείου να καλύψει τις ανάγκες των ομογενειακών σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Ανέφερε, επίσης, ότι σχεδιάζεται η έγκριση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών για θέσεις του εξωτερικού νωρίτερα, ώστε να υπάρχουν τα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια για επιμόρφωση.