Skip to main content

Νοσοκομείο Κιλκίς: Ατεκμηριώτες οι καταγγελίες για τη διαχείριση της πανδημίας

Η διοίκηση του νοσοκομείου Κιλκίς σημειώνει ότι οι καταγγελίες για την κατάσταση του ιδρύματος είναι αστήρικτες και ατεκμηρίωτες.

Ανακριβείς χαρακτηρίζει τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με την κατάσταση στο νοσοκομείο Κιλκίς η διοίκηση του ιδρύματος, υποστηρίζοντας πως στόχο έχουν τη συκοφάντηση του νοσοκομείου.

Σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση επισημαίνει πως «συγκεκριμένο μέλος του σωματείου εργαζομένων, χωρίς καμία διασταύρωση, χωρίς καμία επιβεβαίωση από το σωματείο ή από τους ιατρούς, χωρίς καμία επίσημη καταγραφή, με μοναδικό σκοπό τη συκοφάντηση του νοσοκομείου», προχωρά σε ατεκμηρίωτες καταγγελίες.

Μάλιστα σημειώνεται ότι η ίδια η διοίκηση κάλεσε μόνη της την ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας, προκειμένου να ελέγξει τις καταγγελίες ενώ τονίζεται ότι αρμόδιοι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ διαπίστωσαν στην συνέχεια ότι αυτές δεν ευσταθούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου Κιλκίς:

«Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώσαμε δυστυχώς ότι σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναμασώνται και διακινούνται παλαιότερα και ανακριβή δημοσιεύματα σχετικά με την κατάσταση στο Γ.Ν. Κιλκίς.

Οι ανακρίβειες αυτές έχουν απαντηθεί πολλάκις τόσο από τη Διοίκηση όσο και από τους ιατρούς και τις αρμόδιες υπηρεσίες και έχει αποσαφηνιστεί πλήρως ότι η διαχείριση όλων των περιστατικών covid γίνεται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για ανυπόγραφα δημοσιεύματα που προκαλούνται από συγκεκριμένο μέλος του σωματείου εργαζομένων, χωρίς καμία διασταύρωση, χωρίς καμία επιβεβαίωση από το σωματείο ή από τους ιατρούς, χωρίς καμία επίσημη καταγραφή, με μοναδικό σκοπό τη συκοφάντηση του νοσοκομείου.

Επειδή, λοιπόν, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, προκειμένου να διαλευκανθεί κάθε καταγγελία και να υπάρξει άπλετο φως, σε έκτακτη συνεδρίασή της στις 27/12/2020 αποφάσισε να προσκαλέσει η ίδια την ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας, προκειμένου να διερευνήσει τα καταγγελλόμενα και να εξάγει ένα ασφαλές πόρισμα, καλό θα ήταν όλοι οι πρόθυμοι κρίνοντες να κάνουν λίγη υπομονή και να μη βιάζονται να καταδικάσουν.

Επειδή, επίσης, υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τα πάντα, για την επάρκεια των υλικών, για τις συνθήκες εργασίας, για τις υπηρεσίες, για τις νοσηλείες, για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων, για τη νόσηση μελών του προσωπικού κλπ, καλό θα ήταν, όλοι όσοι προδικάζουν πρόσωπα και καταστάσεις, να αναμείνουν όσο βρίσκεται εν εξελίξει η έρευνα, καθώς η επανάληψη τέτοιων δημοσιευμάτων, όσο αναμένεται το πόρισμα, εγείρει πολλών ειδών ερωτηματικά.

Οι αρμόδιοι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ διαπίστωσαν στην συνέχεια ότι τα επίμαχα δημοσιεύματα δεν ευσταθούν καθώς οι θέσεις που προβάλλονται σε αυτά είναι αστήρικτες και ατεκμηρίωτες και υπηρετούν μόνο τον σκοπό της κατασυκοφάντησης του νοσοκομείου από συγκεκριμένο μέλος του σωματείου εργαζομένων.

Η Διοίκηση από την πλευρά της θα συνεχίσει το έργο της και θα αναμείνει το πόρισμα του αρμοδίου οργάνου πριν δώσει τις απαντήσεις της σε κάθε ενδιαφερόμενο».