Skip to main content

Νοσοκομεία 3ης ΥΠΕ: Πάνω απο 200 νεκροί από κορωνοϊό το πρώτο 20ήμερο του 2022

Στην 3η ΥΠΕ υπάγονται μεταξύ των άλλων δομών υγείας το «Παπανικολάου», το «Παπαγεωργίου», το «Γ. Γεννηματάς» και το «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης

Πάνω από 200 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την αρχή του χρόνου λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού δίνοντας τη μάχη σε νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ και το 90% αυτών ήταν ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι. Τα τραγικά δεδομένα ανέφερε ο Παναγιώτης Μπογιατζίδης, Διοικητής 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας μιλώντας στο e-farmako τονίζοντας πως η μάχη στα νοσοκομεία απέναντι στην πανδημία συνεχίζεται αδιάκοπα.

Στην 3η ΥΠΕ υπάγονται μεταξύ των άλλων δομών υγείας το «Παπανικολάου», το «Παπαγεωργίου», το «Γ. Γεννηματάς», το «Άγιος Δημήτριος» και επίσης τα νοσοκομεία της Πέλλας, της Πιερίας από την Κεντρική Μακεδονία, αλλά και οι νοσηλευτικές μονάδες ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μπογιατζίδης «η πληρότητα σε απλές κλίνες Covid-19 μέχρι και χτες Τετάρτης έφτανε με περιστατικά νοσηλείας κορωνοϊού στο 62%. Σκεφτείτε πως συνολικά στο σύστημα της 3ης ΥΠΕ διαθέτουμε συνολικά 938 κλίνες γι΄ αυτόν τον σκοπό, δηλ. οι 578 είναι καλυμμένες».

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr