Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021
x

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ: ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΤΙ

Ανησυχία των νοσοκομειακών γιατρών για τα πάρτι και τον συνωστισμό στις πόλεις και τα νησιά - Θετικό το πρώτο τεστ από τις αφίξεις τουριστών στα νησιά

Επιτυχημένο ήταν το «πρώτο τεστ» όσον αφορά τις αφίξεις τουριστών μέσω διεθνών πτήσεων στη χώρα μας, σύμφωνα με την πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών Ματίνα Παγώνη.

Σε κάθε περίπτωση η κ. Παγώνη επισήμανε πως ξεκάθαρη εικόνα για το ζήτημα και ειδικότερα την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα θα έχουμε σε 15 μέρες από σήμερα και τόνισε πως τους ειδικούς δεν ανησυχούν τόσο τα νησιά.

«Ναι μεν οι άνθρωποι στα νησιά θέλουν τον τουρισμό, ωστόσο φοβούνται αν υπάρξει κάποιο κρούσμα πώς αυτό θα αντιμετωπιστεί», εξήγησε διαβεβαιώνοντας όμως πως ενδεχόμενα κρούσματα σε νησί θα αντιμετωπιστούν.

«Έχουν ενημερωθεί οι γιατροί. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη στον ελληνικό επιστημονικό κόσμο», τόνισε και παραδέχτηκε πως ανησυχία υπάρχει για τις μεγάλες πόλεις, για τα φαινόμενα διεξαγωγής πάρτι και συνωστισμού.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα των 4.000 τεστ για τον κορωνοιό στα οποία υπεβλήθησαν τουρίστες που έφτασαν χθες στην Ελλάδα, η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών ξεκαθάρισε πως θα βγουν σήμερα το απόγευμα. «Σήμερα θα ξέρουμε. Θα έχουμε την πρώτη εικόνα», είπε, προσθέτοντας πως τα τεστ θα συνεχιστούν.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων κορωνοιού στη χώρα από εδώ και πέρα, η γιατρός εξέφρασε την εκτίμηση πως αυτά πρόκειται να αυξηθούν, από ό,τι φαίνεται με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, χαρακτήρισε εντούτοις αυτό το σενάριο αναμενόμενο.

«Με βάση τα δεδομένα αλλά και τα μέτρα που έχουμε πάρει, πιστεύουμε πως δεν θα φτάσουμε να δούμε να γίνονται εδώ αυτά που βλέπουμε στην Αμερική», εκτίμησε.

«Δεν είναι κάτι τραγικό. Πιστεύω θα είναι αντιμετωπίσιμα», κατέληξε η ίδια.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ