Skip to main content

Παπανικολάου: Παρέμβαση για να αποτραπούν απολύσεις στην καθαριότητα

Η διοίκηση προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες στην πρόσληψη επικουρικού προσωπικού με διαγωνισμό που αγνοούσε η πλειοψηφία των εργαζόμενων.

Παρέμβαση για να μην προχωρήσουν απολύσεις εργαζομένων στην καθαριότητα στο νοσοκομείο Παπανικολάου πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΓΣΕΕ, όπως αναφέρει σχετική ενημέρωση της παράταξης Ενωμένοι Εργαζόμενοι Ιδιωτικού Τομέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι καθαριστές και οι καθαρίστριες του νοσηλευτικού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη αντιμέτωποι με την απόλυση, καθώς η διοίκηση προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες στην πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, μέσω ενός διαγωνισμού που αγνοούσε η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων».

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, την περασμένη εβδομάδα, κλιμάκιο της ΓΣΕΕ αποτελούμενο από τους Δημήτριο Καραγεωργόπουλο – Μέλους ΔΣ & Εκπρόσωπου Τύπου ΓΣΕΕ, Σιδέρη Κωνσταντινίδη – Μέλους ΔΣ ΟΙΥΕ & ΕΚΘ, Χάρη Κυπριανίδη – Μέλους ΔΣ ΕΚΘ, με την υποστήριξη και το συντονισμό του Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη – Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε συνάντηση με τους εργαζόμενους.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τη Διοίκηση του «Παπανικολάου», ενώ σήμερα γνωστοποιήθηκε ότι μετά την παρέμβαση των συνδικαλιστών όλοι οι εργαζόμενοι παραμένουν στα καθήκοντα τους.

«Τόσο η Κυβέρνηση, όσο και τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης και ένταξης των χιλιάδων εργαζομένων στις ως άνω υπηρεσίες, με μόνιμη, ασφαλή και καλά αμειβομένη σχέση εργασίας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.