Skip to main content

Νότες χαράς στο Παπαγεωργίου από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Ασθενείς, συνοδοί και εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν συμφωνική μουσική σε έναν διαφορετικό χώρο και να πάρουν δύναμη από αυτήν.

Το κοινό μάγεψε με τη σημερινή παρουσία της στο κεντρικό σαλόνι του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.).

Ασθενείς, συνοδοί και εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν συμφωνική μουσική σε έναν διαφορετικό χώρο, να πάρουν δύναμη από αυτήν, να ξεχάσουν για λίγο τις δυσκολίες της καθημερινότητας και να περάσουν στιγμές χαλάρωσης. Αυτός ήταν εξάλλου και ο στόχος της επίσκεψης της Ορχήστρας: να προσφέρει τη δυνατότητα, ειδικά στους ασθενείς του Νοσοκομείου οι οποίοι μάχονται αλλά και σε εκείνους που βρίσκονται δίπλα τους, να νιώσουν ηρεμία μέσα από τις νότες και να γαληνέψει η ψυχή τους χάρη στην ευεργετική επίδραση της μουσικής.

Το πολυπληθές σχήμα, αποτελούμενο από 45 μουσικούς, επισκέφτηκε με μεγάλη χαρά το Νοσοκομείο, συνοδευόμενο από την Διευθύντρια της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Ζωή Τσόκανου, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων της Κ.Ο.Θ. Το πρόγραμμα περιλάμβανε έργα από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής όπως οι Φραντς φον Σουπέ, Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και Τζοακίνο Ροσσίνι.

Τη συναυλία των μουσικών, υπό τη Διεύθυνση του Δήμου Φωτιάδη, παρακολούθησαν ενθουσιασμένοι τόσο οι επισκέπτες όσο και οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του Νοσοκομείου. Ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Βασίλειος Παπάς ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης για την επίσκεψη στο Νοσοκομείο, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία και η μουσική τους επιδρούν πολύ θετικά στους ανθρώπους που δοκιμάζονται.