Σάββατο 13 Αυγούστου 2022
x

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ: ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

Σε ύφεση η πανδημία στη χώρα, αίρεται η απαγόρευσης της κυκλοφορίας το βράδυ και οι περιορισμοί. Παραμένει η υποχρεώση για τη χρήση μάσκας.

Η Νότια Αφρική, όπου εντοπίστηκε τον περασμένο μήνα η παραλλαγή Όμικρον, ανακοίνωσε χθες ότι χαλαρώνει τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί για να αντιμετωπιστεί η πανδημία και αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, αφού πέρασε η κορύφωση αυτού του κύματος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα αιτήματα για την άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 4 τα ξημερώματα πολλαπλασιάζονταν τις τελευταίες ημέρες, ενόψει και της Πρωτοχρονιάς. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ συνέλεγαν υπογραφές μέσω του διαδικτύου για τον σκοπό αυτόν.

«Η απαγόρευση κυκλοφορίας αίρεται. Δεν υπάρχει επομένως κανένας περιορισμός όσον αφορά το ωράριο κυκλοφορίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της προεδρίας της χώρας. Η πώληση αλκοόλ επιτρέπεται και μετά τις 23.00 για τα καταστήματα που διαθέτουν σχετική άδεια.

«Όλοι οι δείκτες υποδηλώνουν ότι η χώρα ξεπέρασε την κορύφωση του τέταρτου κύματος» της πανδημίας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Οι νέες μολύνσεις μειώθηκαν κατά 29,7% την εβδομάδα που πέρασε (συνολικά 89.781 από 127.753 που ήταν την αμέσως προηγούμενη). Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία μειώθηκαν επίσης σε οκτώ από τις εννέα επαρχίες της χώρας. «Μολονότι η παραλλαγή Όμικρον είναι υψηλά μεταδοτική, οι νοσηλείες ήταν λιγότερες σε σύγκριση με τα προηγούμενα κύματα» και η αύξηση των θανάτων ήταν «οριακή», συνέχισε η προεδρία.

Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους και επιτρέπονται οι συναθροίσεις μέχρι 1.000 ατόμων σε κλειστό χώρο και 2.000 σε ανοιχτό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ