Κυριακή 29 Μαΐου 2022
x

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Οι αρχές στη Νότια Κορέα ανακοίνωσαν ότι επαναφέρουν πιο αυστηρούς κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενάμισι μήνα μετά τη χαλάρωσή τους

Οι αρχές στη Νότια Κορέα ανακοίνωσαν ότι επαναφέρουν πιο αυστηρούς κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενάμισι μήνα μετά τη χαλάρωσή τους, καθώς αυξάνεται εκθετικά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 και των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Από το Σάββατο και ως τις 2 Ιανουαρίου οι συναθροίσεις περιορίζονται σε τέσσερα άτομα, ενώ μειώνεται το ωράριο λειτουργίας των καφέ, των εστιατορίων, που θα κλείνουν πλέον στις 21:00, όπως και των κινηματογράφων και άλλων δημόσιων χώρων, που θα κλείνουν στις 22:00.

Εξάλλου οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να δειπνούν σε εστιατόριο μόνοι τους ή να παίρνουν φαγητό για το σπίτι.

Οι περισσότεροι περιορισμοί στη Νότια Κορέα είχαν χαλαρώσει τον Νοέμβριο καθώς η επιδημία covid-19 φαινόταν να υποχωρεί χάρη στην εμβολιαστική εκστρατεία. Περίπου το 88% των Νοτιοκορεατών έχει λάβει δύο δόσεις εμβολίου, όπως μεταφέρει η kathimerini.gr.

Όμως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων τριπλασιάστηκε μέσα σε ένα μήνα, με ρεκόρ 7.850 νέων μολύνσεων να καταγράφεται χθες, Τετάρτη, ενώ οι αρχές της χώρας εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα 20.000 ημερήσια κρούσματα τον Ιανουάριο.

«Δεν θα είμαστε σε θέση να ξεπεράσουμε αυτό το κρίσιμο σημείο, αν δεν περιορίσουμε άμεσα αυτή την άνοδο με αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης», τόνισε ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Κιμ Μπου- Κιούμ.

Σήμερα στη χώρα καταγράφηκαν 7.622 νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των ασθενών με covid-19 που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση έφτασε τους 989. Περίπου το 87% των κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ είναι κατειλημμένο και περίπου το 81% σε εθνικό επίπεδο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ