Skip to main content

Νότια Κορέα: Τέλος στην κατανάλωση σκύλων θέλει να δώσει ο πρόεδρος

Το κρέας του σκύλου αποτελεί από καιρό κομμάτι της κορεατικής κουζίνας, με περίπου 1 εκατομμύριο σκυλιά να θανατώνονται για να φαγωθούν κάθε χρόνο.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζάε-ιν εγείρει πλέον θέμα απαγόρευσης της κατανάλωσης σκυλιών στη χώρα, σύμφωνα με το γραφείο του, με σκοπό να πάψει αυτή η παραδοσιακή συνήθεια των Κορεατών που προκαλεί μεγάλη αρνητική δημοσιότητα για τη χώρα στο εξωτερικό.

Το κρέας του σκύλου αποτελεί από καιρό κομμάτι της κορεατικής κουζίνας, με περίπου 1 εκατομμύριο σκυλιά να θανατώνονται για να φαγωθούν κάθε χρόνο στη χώρα. Ωστόσο η κατανάλωσή τους έχει ελαττωθεί καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τους σκύλους ως ζώα συντροφιάς και όχι ως βρώσιμο κρέας.

Η πρακτική κατανάλωσης κρέατος σκύλου συνιστά ταμπού για τις νεότερες γενιές και η πίεση των οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων αυξάνεται.

«Μήπως είναι καιρός να σκεφθούμε συνετά την απαγόρευση της κατανάλωσης σκυλίσιου κρέατος;» ρώτησε ο κ. Μουν τον πρωθυπουργό της χώρας, Κιμ Μπου-κιούμ κατά τη διάρκεια τις εβδομαδιαίας τους συνάντησης τη Δευτέρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της νοτιοκορεατικής προεδρίας.

Η βιομηχανία περί τα κατοικίδια ζώα όλο και μεγαλώνει στη Νότια Κορέα, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες έχουν ζώα συντροφιάς στο σπίτι τους – μεταξύ των οποίων και ο ίδιο ο πρόεδρος: Ο κ. Μουν είναι γνωστό ότι λατρεύει τα σκυλιά και διαθέτει πολλά στην προεδρική κατοικία, ανάμεσά τους και ένα που το γλίτωσε από κίνδυνο ενώ ο ίδιος είχε ήδη αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα.

Πηγή: Καθημερινή με πληροφορίες από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων