Skip to main content

Νοτοπούλου: Ακόμα να πάρουν Μέσα Ατομικής προστασίας του 2018 οι εργαζόμενοι του δήμου

Η κ. Νοτοπούλου συναντήθηκε και συνομίλησε με εργαζόμενους του Δήμου και διαπίστωσε για ακόμη μια φορά τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν.

Το αμαξοστάσιο του Δήμου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη Μαζί" και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, με μέλη και με στελέχη της δημοτικής παράταξης.

Η κ. Νοτοπούλου συναντήθηκε και συνομίλησε με εργαζόμενους του Δήμου και διαπίστωσε για ακόμη μια φορά τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση, «μεγάλο είναι το πρόβλημα της καθυστέρησης της απόδοσης των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) από τη Διοίκηση του Δήμου, αφού είναι ακόμα σε εκκρεμότητα τα ΜΑΠ των ετών 2018, 2019 και 2020, ενώ οι εργαζόμενοι άλλων Δήμων τα έχουν λάβει εδώ και καιρό».

Παράλληλα τονίζεται από την παράταξη της κυρίας Νοτοπούλου ότι παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις παρατηρούνται σε προσωπικό πολλών ειδικοτήτων.

«Η συμβολή των συμβασιούχων εργαζομένων στη λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του είναι πολύτιμη, γι'αυτό το λόγο είναι σημαντικό να βρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Δήμο», λέει η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί»

Επίσης σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ακόμη προβλήματα εξαιτίας των νομοθετικών παρεμβάσεων που έγιναν στο παρελθόν στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα ενώ η Διοίκηση του Δήμου αρνείται να τους αποδώσει όσα προβλέπει ο νόμος για την εργασία τους κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες.

«Η Κ. Νοτοπούλου θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και να αγωνίζεται για την επίλυσης τους τόσο από τη θέση της στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονικης όσο και από το ελληνικό κοινοβούλιο», καταλήγει η παράταξη.