Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ-ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως ο κλάδος των διπλωματούχων ξεναγών αντιμετωπίζει εμφανή προβλήματα και χρειάζονται στήριξη.

Συνάντηση με το σωματείο διπλωματούχων Ξεναγών είχε την Τρίτη 16 Ιουνίου η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Κρίτων Πιπέρας, Πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, η Τζέμα Οικονομοπούλου και η Λίνα Χαροκόπου και ο κ. Αρανίτης, συντονιστής ομάδας τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κλάδος των Ξεναγών στη χώρα πλήττεται ιδιαίτερα εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας, με αποτέλεσμα η απώλεια του εισοδήματός τους να είναι ολοκληρωτική και οι Ξεναγοί να παλεύουν για την επιβίωσή τους. Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειές τους να εισακουστούν από τα αρμόδια υπουργεία ώστε να ενσκήψουν στα προβλήματά τους, το μόνο που εισέπραξαν, και μάλιστα όχι όλοι, είναι η αποζημίωση των 800 ευρώ, ενώ οι δικαιούχοι επιδόματος από ΟΑΕΔ ακόμα περιμένουν να εμφανιστούν στο σύστημα τα ένσημά τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κ. Νοτοπούλου.

Παράλληλα προσθέτει πως «αδικαιολόγητη καθυστέρηση συνιστά η ανυπαρξία ομοιογενών κανόνων και μορφών υγειονομικών πρωτοκόλλων στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους! Η Κυβέρνηση της ΝΔ αντί να εξασφαλίσει για τους ξεναγούς έστω το στοιχειώδες εισόδημα και με ποιο τρόπο να τους καλύψει ασφαλιστικά, αδιαφορεί επιδεικτικά ενώ ταυτόχρονα αφήνει να λειτουργούν ανενόχλητοι κάτω από τα «μυωπικά» μάτια της διοίκησης παράνομοι «ξεναγοί» που λυμαίνονται την ελάχιστη εργασία των διπλωματούχων και πιστοποιημένων ξεναγών».

«Για το καλό του Ελληνικού Τουρισμού και Πολιτισμού οι Ξεναγοί πρέπει να στηριχτούν για να επιβιώσουν! Αποτελούν πρεσβευτές της χώρας μας» καταλήγει η Κατερίνα Νοτοπούλου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ