Τετάρτη 21 Απριλίου 2021
x

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ LOCKDOWN ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ

Αν η κυβέρνηση κρίνει ότι τα πράγματα είναι επικίνδυνα και κρίσιμα πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά μέτρα σε όλη τη Θεσσαλονίκη, λέει η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Ανεφάρμοστο και αναποτελεσματικό χαρακτηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, το μέτρο σκληρού Lockdown για τον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου.

Όπως αναφέρει η κ. Νοτοπούλου σε δήλωσή της, «παρακολουθούμε έκπληκτοι την κυβέρνηση να συνεχίζει την αντιφατική και επικίνδυνη πολιτική της για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη».

Σύμφωνα με την ίδια:

«Αφού δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιμετώπισης του κορονοϊού με σκοπό την προστασία των πολιτών,

» Αφού άνοιξε τα σχολεία σε πλήρη σύνθεση και χωρίς προληπτικά τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς,

» Αφού δεν έκανε τίποτα για να βελτιώσει τις συνθήκες μετακίνησης των πολιτών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,

» Αφού δεν πήρε κανένα σοβαρό μέτρο προστασίας στους χώρους εργασίας ,

» Αφού δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει το ΕΣΥ, έρχεται σήμερα πανικόβλητη, μπροστά στα αποτελέσματα της δικής της αδιαφορίας και ανικανότητας, να πάρει ένα ακατανόητο, παράλογο και αμφιλεγόμενο μέτρο, με την επιβολή αυστηρών μέτρων για τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου με σκοπό να αντιμετωπίσει τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του Covid-19

» Δέσμια των ιδεοληψιών της, των εμμονών της και των συμφερόντων που εκπροσωπεί, δεν αντιλαμβάνεται ότι η εφαρμογή του μέτρου μόνο σε μια συγκεκριμένη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι αναπόσπαστο μέρος και συνέχεια του υπόλοιπου, δεν μπορεί να αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα».

«Οι κάτοικοι του Κορδελιού- Εύοσμου μετακινούνται στις υπόλοιπες περιοχές είτε για εργασία, είτε για άλλους λόγους, όπως και οι κάτοικοι των άλλων δήμων της πόλης μας μετακινούνται προς τον Εύοσμο-Κορδελιό για τους ίδιους λόγους», σημειώνει και συμπληρώνει:

«Πώς λοιπόν θα διασφαλίσει η κυβέρνηση την αποτροπή της διασποράς;

» Το μέτρο που πήρε είναι ανεφάρμοστο και αναποτελεσματικό.

» Αν η κυβέρνηση κρίνει ότι τα πράγματα είναι επικίνδυνα και κρίσιμα πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά μέτρα σε όλο το ΠΣΘ.

» Επιτέλους, ας μάθει από τα λάθη της, ας διδαχθεί από την εγκληματική αμέλεια της κατά το περασμένο φθινόπωρο που οδήγησε στο μαύρο Νοέμβρη της Θεσσαλονίκης».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ