Skip to main content

Νοτοπούλου: Δεν νοείται να παραχωρηθεί σε ιδιώτες το εμβληματικό Κυβερνείο

Η βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης τονίζει ότι «δεν νοείται να παραχωρηθεί βορά σε κανενός είδους σχέδιο ιδιώτη επενδυτή το εμβληματικό Κυβερνείο»

«Δεν νοείται να παραχωρηθεί βορά σε κανενός είδους σχέδιο ιδιώτη επενδυτή το εμβληματικό Κυβερνείο», επισημαίνει σε δήλωσή της η βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Οι γενικόλογες δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ επιτείνουν τη σύγχυση και την ανησυχία των πολιτών για τον χώρο κόσμημα της παραλίας της Καλαμαριάς, ο οποίος αποτελεί τη φυσική προέκταση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να αποδώσει στην τοπική κοινωνία», προσθέτει η βουλευτής.

Η κ. Νοτοπούλου υπογραμμίζει επί υπουργίας της στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, «είχαμε φροντίσει να κινήσουμε διαδικασίες για την αναστήλωση και την αποκατάσταση του Κυβερνείου»

Έτσι, συνεχίζει η βουλευτής, «είχαμε προχωρήσει στη σύνταξη τεχνικού δελτίου σε συνεργασία με την «Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης» και είχε υποβληθεί φάκελος  για την ένταξη του Κυβερνείου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Μία από τις προτάσεις, όπως αυτές περιγράφονται σε εκείνο το τεχνικό δελτίο, ήταν η μετατροπή του σε Μουσείο Διασποράς, στο οποίο μπορούσε να ενσωματωθεί και η έδρα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού ενώ θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο».

Καταληκτικά η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρει ότι «η κυβέρνηση καλά θα κάνει να μην ονειρεύεται την παράδοση των ασημικών της πόλης στην ιδιωτική κερδοφορία και να προτείνει τρόπους διασφάλισης και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με σύννομους τρόπους με το δημόσιο συμφέρον».