Skip to main content

Νοτοπούλου: Έντιμη για τη Μακεδονία η Συμφωνία των Πρεσπών

Την απόλυτη στήριξή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασαν τόσο η υφυπουργός Εσωτερικών όσο και ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Τη στήριξή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασαν η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στον απόηχο εκδήλωσης που διοργανώθηκε σήμερα στο ΥΜΑΘ για την ιστορία του Διοικητηρίου (δείτε εδώ).

«Πρόκειται για μία έντιμη Συμφωνία που από εδώ και πέρα ανοίγει δρόμους, πρώτα από όλα για τη Μακεδονία και τη Θράκη» δήλωσε η κ. Νοτόπουλου, εκτιμώντας πως τα αποτελέσματα της Συμφωνίας θα είναι απτά. «Η Βόρειος Ελλάδα και ολόκληρη η χώρα γίνεται πυλώνας σταθερότητας και στόχος μας είναι πάντα οι ζωές μας να αλλάξουν προς το καλύτερο» συνέχισε η υφυπουργός και υπογράμμισε την ανάγκη η Ελλάδα να είναι μία πύλη ειρήνης και συνεργασίας. «Δεν χρειαζόμαστε άλλο φανταστικούς εχθρούς. Το στοίχημα για τη χώρα είναι να φτιάξει τη ζωή της» πρόσθεσε.

Φάμελλος: Πιο χαμογελαστά τα Βαλκάνια

Από την πλευρά του ο κ. Φάμελλος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή των Σκοπίων, έδωσε συγχαρητήρια στην πολιτική ηγεσία της πΓΔΜ και έκανε λόγο για «πολύ μεγάλη στιγμή για τα Βαλκάνια». «Μια στιγμή που δεν ξεκινάει βέβαια μόνο από τους γείτονές μας, αλλά ήταν αυτοί που έπρεπε να πάρουν τις μεγάλες αποφάσεις». Και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι με έναν ειρηνικό τρόπο, με δημοκρατικές διαδικασίες και διαβούλευση, οι γείτονές μας αλλάζουν όνομα, αλλάζουν Σύνταγμα, αφήνουν τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις δια παντός».

Εκτίμησε πως ο δρόμος που άνοιξαν οι Πρέσπες «είναι ένας δρόμος που μας δίνει Βαλκάνια πιο ζωντανά, πιο δημιουργικά, πιο πλούσια, πιο χαμογελαστά με καλύτερη προοπτική. Εκεί που η Θεσσαλονίκη θα είναι η μητρόπολη των Βαλκανίων». Υπογράμμισε δε πως «κανείς δεν θα αμφισβητήσει πλέον τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Ήλιο της Βεργίνας» και σημείωσε πως έχουν γίνει βήματα ακόμα και από την Εκκλησία των Σκοπίων. «Ανοίγουν δρόμοι, που αν κάποιος μπορέσει και ξεπεράσει τα μικροπολιτικά του κόμπλεξ, βλέπει ότι πλέον τα παιδιά μας θα ζουν καλύτερα» κατέληξε ο αν. ΥΠΕΝ.