Skip to main content

Νοτοπούλου: Επαναφορά του 1/1 για τους εργαζόμενους στους δήμους

Η υποψήφια δήμαρχος τόνισε ότι θα προκηρυχθούν 165 νέες θέσεις στα ΚΕΠ με ταυτόχρονη ηλεκτρονική αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες

Με το σύλλογο εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης συναντήθηκε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η κ. Νοτοπούλου συνομιλώντας με τους εργαζόμενους αναφέρθηκε στην κρατική χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια καθώς και στα προγράμματα του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ τα οποία τα χαρακτήρισε φιλί ζωής για τους Δήμους που ήταν τα μεγαλύτερα θύματα των Μνημονίων.

Όπως τόνισε και από την προηγούμενη θέση της ως υφυπουργού Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας και Θράκης, έδωσε μάχη για την μεγάλη προκήρυξη 3Κ για 8.166 νέες προσλήψεις μόνιμου και σταθερού προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου καθώς και για το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό πρόγραμμα που αγκαλιάστηκε από τους πολίτες.

Η υποψήφια δήμαρχος τόνισε ότι θα προκηρυχθούν 165 νέες θέσεις στα ΚΕΠ με ταυτόχρονη ηλεκτρονική αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες.

Όπως επεσήμανε οι προσλήψεις αυτές αλλά και όσες θα ακολουθήσουν είναι προσλήψεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ΟΤΑ και αναβαθμίζουν τις αναπτυξιακές δυνατότητές τους.

Επιπλέον δίνουν τη δυνατότητα στους ΟΤΑ να εκμεταλλευτούν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να υλοποιήσουν κρίσιμα και αναγκαία έργα για τις τοπικές κοινωνίες.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στη σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας με όλες τις ομοσπονδίες εργαζομένων και στους δυο βαθμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπογράμμισε ότι οι Δήμοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε ότι αφορά στις αμοιβές των σχολικών καθαριστριών καταβάλλοντας τακτικά τις αμοιβές τους και διορθώνοντας τις αδικίες που υφίστανται αυτές οι εργαζόμενες που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες.

Η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε τη χρηματοδότηση των Δήμων με 95 εκατομμύρια ευρώ από εθνικούς πόρους για την προσαρμογή των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στα νέα πρότυπα ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και απαιτήσεις.

Αναφέρθηκε ακόμη στην πολύ σημαντική παρέμβαση που αφορά στην ψηφιακή αναβάθμιση των ΟΤΑ.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου απευθυνόμενη στους εργαζόμενους επανέλαβε την πάγια θέση της για τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου και υπερασπίστηκε την επαναφορά του κανόνα 1/1 , μια πρόσληψη προς κάθε αποχώρηση τη στιγμή που ανθυποψήφιοί της υποστηρίζουν την επιστροφή του 1/5 που ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία τους στηρίζει.

Το στοίχημα της πόλης είναι κοινό όπως είπε και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζί τη μάχη για την πόλη.

Παράλληλα η Κατερίνα Νοτοπούλου επισκέφτηκε σήμερα και τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, πρώην ΙΚΑ στην  Αριστοτέλους.

«Μιλήσαμε με τους εργαζόμενους και ξεναγηθήκαμε στα γραφεία τους. Συναντήσαμε τους συνταξιούχους της πόλης μας και ακούσαμε τους προβληματισμούς τους. Μέλημα μας οι ανάγκες τους», ανέφερε η υποψήφια δήμαρχος.