Skip to main content

Νοτοπούλου: Επενδυτικά σχέδια άνω των 37 εκατ. ευρώ στη Ροδόπη

Η υφυπουργός αναφέρθηκε στα επενδυτικά προγράμματα «ΦιλόΔημος» & «ΦιλόΔημος ΙΙ» που στόχο έχουν τη χρηματοδοτική ενίσχυση έργων της περιοχής

Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τον δήμαρχο Ιάσμου Καδήρ Ισμέτ, τον δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών Γιάννη Σταυρίδη και εκπρόσωπο του δήμου Κομοτηνής είχε σήμερα στην Κομοτηνή, η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου.

Συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που απασχολούν τους δήμους της περιοχής και αλλά και κρίσιμα ζητήματα υποδομών. Η υφυπουργός αναφέρθηκε στην έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης στην τοπική αυτοδιοίκηση και ζήτησε το επόμενο διάστημα αποτελεσματικότερες συνέργειες προκειμένου να απορροφηθούν όλοι οι πόροι που για πρώτη φορά εδώ και χρόνια δίνει κυβέρνηση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η κ. Νοτοπούλου, αναφέρθηκε ακόμη στα επενδυτικά προγράμματα «ΦιλόΔημος» & «ΦιλόΔημος ΙΙ» που στόχο έχουν τη χρηματοδοτική ενίσχυση έργων, προμηθειών, υπηρεσιών, μελετών και δράσεων που βελτιώνουν άμεσα την καθημερινή ζωή των δημοτών και αναβαθμίζουν τις λειτουργικές δυνατότητες των δήμων. Οι δήμοι Ροδόπης συμπλήρωσε η υφυπουργός έχουν επωφεληθεί ιδιαίτερα από τα συγκεκριμένα προγράμματα κυρίως σε ότι αφορά στην επισκευή σχολείων και αύλειων χώρων, μηχανολογικού εξοπλισμού, αγροτικής οδοποιίας χαρακτηρίζοντάς τα ανάσα ζωής για τους Δήμους και καταλύτη για τη μελλοντική ανάπτυξη των περιοχών της Θράκης.

Η υφυπουργός αρμόδια για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, ενημέρωσε τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για τις δυνατότητες που δίνει ο αναπτυξιακός νόμος που υλοποιεί το ΥΜΑΘ.
Ενδεικτικά ανέφερε, ότι η διεύθυνση ιδιωτικών επενδύσεων του ΥΜΑΘ ενέκρινε στον νομό Ροδόπης, με τον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016 τρία επενδυτικά σχέδια συνολικού επιλέξιμου κόστους 37.540.067 ευρώ.

Περιέγραψε ακόμη, μια εξαιρετικά αισιόδοξη- όπως τη χαρακτήρισε- περίοδο που ανοίγεται για την επόμενη πενταετία με κοινωνικές δομές όπως το νοσοκομείο Κομοτηνής , με υποδομές καθώς και τη σύνδεση των οικιακών δικτύων με φυσικό αέριο εντός του 2019.

Η υφυπουργός στη συνέχεια επισκέφθηκε το μειονοτικό δημοτικό σχολείο Εργάνης όπου συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές και αναφέρθηκε στην υλοποίηση του οράματος της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.

Απαντώντας ακόμη σε αίτημα στήριξης των τριών μειονοτικών σχολείων της Οργάνης-Ασωμάτων- Άνω Δροσίνης, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η υφυπουργός ανακοίνωσε στους μαθητές πως με την έμπρακτη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της κατ’εξαίρεσης χρηματοδότησης της μαθητικής εκδρομής.

Η κ. Νοτοπούλου, εξήρε επιπλέον, το πλούσιο έργο που επιτελεί στην περιοχή το Δ’ Σώμα Στρατού που πέραν των υψηλών αμυντικών ικανοτήτων προσφέρει αξιοθαύμαστο κοινωνικό έργο στη Θράκη και αποτελεί κρίκο διατήρησης της κοινωνικής συνοχής.