Skip to main content

Πότε θα αποχωρήσει από το ΥΜΑ-Θ η Κατερίνα Νοτοπούλου

Τις επόμενες εβδομάδες αφιερώνεται στην υποψηφιότητά της για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Τι είπε για τις χρηματοδοτήσεις των προκατόχων της.

Μόλις προχωρήσει το project του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας, τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης η Κατερίνα Νοτοπούλου, που θα επικεντρωθεί στην υποψηφιότητά της για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

Η κ. Νοτοπούλου έκανε τη σχετική δήλωση στο ραδιόφωνο Real FM, όπου υπεραμύνθηκε του έργου της στο ΥΜΑΘ, ρίχνοντας πάντως μπηχτές στην προκάτοχό της Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, αλλά και στους προηγούμενους υπουργούς και υφυπουργούς, για τις χρηματοδοτήσεις που έδιναν. Πάντως αναγνώρισε στην κ. Κόλλια – Τσαρουχά ως θετική τη στήριξη της περιφέρειας στη Βόρεια Ελλάδα και την προώθηση του επενδυτικού νόμου.

«Στο τέλος του μήνα εκτιμώ ότι θα φύγω, εγώ θα ήθελα να φύγω αύριο. Υπάρχουν κρίσιμα ζητήματα που δε θέλουμε να αφήσουμε στη μέση», δήλωσε η κ. Νοτοπούλου, ενώ στενοί συνεργάτες της μιλώντας στη Voria.gr τόνιζαν ότι η οριστική αποχώρησή της από το υπουργείο θα γίνει μόλις δρομολογηθεί ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας, που αποτελεί στοίχημα όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για την κυβέρνηση, διότι προσδίδει στη Θεσσαλονίκη τον εξωστρεφή χαρακτήρα που επιδιώκεται από την κυβερνητική πολιτική.

Αναφερόμενη στις 43 νεανικές δράσεις που χρηματοδοτεί το ΥΜΑΘ με 210.000 ευρώ, η κ. Νοτοπούλου σημείωσε: «είναι δυνατόν ένας υπουργός να μοιράζει χρηματοδοτήσεις σε συλλόγους ανύπαρκτους, ακόμη και σε εθνικιστικούς; Επί δεκαετίες αυτό γινόταν στο υπουργείο. Εμείς δεν ήταν δυνατό να δώσουμε συνέχεια σε αυτό. Δεν μπορούσα να το δεχτώ. Χρηματοδοτούμε πολύ συγκεκριμένες δράσεις σε φορείς, σωματεία και συλλόγους που έχουν δραστηριότητα, που έχουν έργο κοινωνικό».

Στην ίδια συνέντευξη η κ. Νοτοπούλου ερωτηθείσα για τον διάδοχό της στο ΥΜΑΘ είπε πως δεν γνωρίζει ποιος θα είναι αυτός.

Πάντως, η ίδια άρχισε να δουλεύει και την υποψηφιότητά της για τον δήμο Θεσσαλονίκης το τελευταίο διάστημα, καθώς φαίνεται ότι έχει επιλέξει σύνθημα («Προχωράμε Μαζί»), το οποίο δεν έχει προσδιοριστεί αν θα είναι και η ονομασία της παράταξής της (πιθανότατα σκέτο «Μαζί»), ενώ έχει ανακοινώσει μέσω Instagram και τους πρώτους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους (Σταύρος Μπουφίδης, Μαρία Αρβανιτίδου, Δημήτρης Χατζόπουλος και Θέμης Χαρίσης).