Παρασκευή 29 Μαΐου 2020
x

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΟΧΑΡΗ ΓΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

«Ενώ αναμέναμε ένα σαφές σχέδιο για την αναστροφή αυτής της εικόνας, με θλίψη διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει» λέει η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Βολές κατά του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για τον τρόπου που διαχειρίζεται τα ζητήματα που ανέκυψαν από το πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση στη Σαμοθράκη εξαπέλυσε η τομεάρχης Τουρισμού και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Την ώρα που οι επαγγελματίες της Σαμοθράκης βρίσκονται σε απόγνωση αντιμετωπίζοντας συνεχιζόμενο μέχρι σήμερα κύμα ακυρώσεων και μείωση της τουριστικής κίνησης κατά 60%-70% σε σχέση με πέρσι όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της τοπικής αγοράς, το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού εμφανίζεται κατώτερο των περιστάσεων για να αντιμετωπίσει την κατάσταση 15 μέρες μετά, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα» τονίζει η κα Νοτοπούλου σχολιάζοντας το πλέγμα μέτρων που ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός για το νησί (δείτε εδώ).

«Κάτοικοι και τουρίστες βίωσαν έναν πρωτοφανή αποκλεισμό, σε συνθήκες που έπληξαν την φήμη του προορισμού και την εικόνα του ελληνικού τουρισμού διεθνώς, με το Υπουργείο Τουρισμού να μην έχει έγκαιρα αντιληφθεί την κρισιμότητα και την ανάγκη άμεσων ενεργειών.

Και ενώ αναμέναμε ένα σαφές σχέδιο έστω και σήμερα για την αναστροφή αυτής της εικόνας, με θλίψη διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει.

Γενικόλογες υποσχέσεις από τον κ. Θεοχάρη ακόμη και μετά τη σημερινή συνάντηση με τους τοπικούς φορείς στο γραφείο του, χωρίς την εξαγγελία συγκεκριμένων μέτρων άμεσης ελάφρυνσης και ουσιαστικής στήριξης των επαγγελματιών που δέχθηκαν πλήγμα και σημαντική απώλεια εισοδημάτων» σημειώνει και προσθέτει:

«Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της τουριστικής προβολής για την οποία διαβεβαίωσε ο αρμόδιος Υπουργός, έχει το Υπουργείο καταρτίσει συγκεκριμένο σχέδιο και ποιες άμεσες ενέργειες περιλαμβάνει για την προσέλκυση επισκεπτών, όπως επίσης και σε ποιες άλλες αγορές του εξωτερικού θα υλοποιηθεί πέραν της Ρουμανίας;

Η κωλυσιεργία με την οποία αντιμετώπισε η κυβέρνηση της ΝΔ το πρόβλημα με αποτέλεσμα αυτό να διογκωθεί μέχρι σήμερα, επέφερε σημαντικές επιπτώσεις στον τουρισμό και έγινε αιτία να χαθεί για φέτος η σεζόν από την οποία ζουν οι επαγγελματίες του νησιού και συντηρείται σε μεγάλο βαθμό η οικονομία του».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ