Skip to main content

Νοτοπούλου για επίθεση σε οπαδούς Άρη: Ανεξέλεγκτοι μηχανισμοί και εντολές καταστολής

Η βουλευτής καταλογίζει στην κυβέρνηση ανεξέλεγκτους μηχανισμούς και εντολές καταστολής με αφορμή την επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ στους οπαδούς του Άρη

Καμία πρόληψη, καμία ενέργεια για να μην αναπαράγεται η βία, ανεξέλεγκτοι μηχανισμοί και εντολές καταστολής καταλογίζει στην κυβέρνηση η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Νοτοπούλου με αφορμή την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε φίλους του Άρη, στην Αθήνα.

«Παρακολούθησα με αγανάκτηση τα βίντεο, το οπτικοακουστικό υλικό για την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν φίλαθλοι του Άρη στην Αθήνα. Λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του Άλκη, δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνεχίζουν την πεπατημένη κομματική τους πρακτική, σαν να μη συμβαίνει τίποτα», σημειώνει η βουλευτής και προσθέτει ότι «καμία πρόληψη, καμία ενέργεια για να μην αναπαράγεται η βία, ανεξέλεγκτοι μηχανισμοί και εντολές καταστολής».

Παράλληλα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει ότι «μετά τις χθεσινές αθλιότητες, όπως συνηθίζει κάθε φορά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έβγαλε μια ανακοίνωση περί απλής μετάθεσης ενός εμπλεκόμενου αστυνομικού σε άλλη υπηρεσία. Αντιλαμβάνονται όλοι πλέον τα ψεύτικα λόγια σας όποτε θρηνούμε θύματα και απρόκλητη βία».

Καταληκτικά η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρει ότι «αντιλαμβάνονται όλοι τους κομματικούς μηχανισμούς σας που έχετε εγκαταστήσει εντός της ΕΛΑΣ με κύριο μέλημα σας την καταστολή, τον φόβο και την εξυπηρέτηση των κομματικών σας σκοπιμοτήτων εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών αλλά και των αστυνομικών που κάνουν το καθήκον τους».