Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020
x

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στο σχέδιο του ΥΠΕΘΑ για το στρατόπεδο και καλεί την κυβέρνηση να συνταχθεί με την αξιοποίηση προς όφελος των πολιτών.

Την έντονη αντίδρασή της για το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφορικά με το στρατόπεδο «Καρατάσου» στον δήμο Παύλου Μελά, εκφράζει με ανακοίνωσή της η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση «να αλλάξει ρότα και να σεβαστεί την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον».

«Η απόδοση των πρώην στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες, αποτέλεσε προμετωπίδα των παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του γραφείου πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η κ. Νοτοπούλου και συνεχίζει:

«Με την πολύτιμη αρωγή των τοπικών φορέων, των πολιτών και των συναρμόδιων υπουργών, πετύχαμε εμβληματικές παρεμβάσεις. Το πρωην στρατόπεδο Π. Μελά αποδόθηκε εξ ολοκλήρου στην τοπική κοινωνία, αποφεύγοντας την οικοδόμηση σημαντικού μέρους του όπως προέβλεπε η συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ παράλληλα διαμορφώσαμε τις συνθήκες για την υλοποίηση του πρώτου μητροπολιτικού πάρκου.

»Το πρώην στρατόπεδο Κόδρα, επίσης αποδόθηκε στον Δήμο Καλαμαριάς, αντιμετωπίζοντας χρόνιες αγκυλώσεις, ενώ και για το στρατόπεδο Καρατάσου τέθηκαν οι βάσεις για την εξεύρεση οριστικών λύσεων.

»Ιδιαίτερα για το Καρατάσου, αφουγκραζόμενοι τις απαιτήσεις τις τοπικής κοινωνίας, αποτρέψαμε ιδιοτελείς διεκδικήσεις, με όραμα να αποτελέσει και αυτός ο χώρος πολύτιμο περιβαλλοντικό κεφάλαιο για την τοπική κοινωνία.

»Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, έρχεται σήμερα, με τη γνωστή πλέον πραξικοπηματική λογική του "επιτελικού" κράτους, να παρακάμψει τους πολίτες της δυτικής Θεσσαλονίκης, να αγνοήσει επιδεικτικά τους αγώνες και τις κατακτήσεις της τοπικής κοινωνίας, ανοίγοντας το δρόμο στα επιχειρηματικά συμφέροντα που απροκάλυπτα προωθεί.

»Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η "αξιοποίηση" που ευαγγελίζεται υποκρύπτει επενδυτικά σχέδια, ξένα προς τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

»Καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα και να σεβαστεί την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον.

»Να συνταχθεί με την πολιτική που θέλει την αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων, προς όφελος των πολιτών και όχι με όρους real estate» καταλήγει η κ. Νοτοπούλου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ