Skip to main content

Νοτοπούλου για Ζέρβα: Επιλέγει ευχολόγια και να είναι ευχάριστος στην κυβέρνηση

Σκληρή κριτική της επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» στον δήμαρχο για τη συνάντησή του με τον υπουργό Τουρισμού.

Για «μια ακόμη απογοήτευση που επιφύλαξε για τους Θεσσαλονικείς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας», κάνει λόγοη επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, ο δήμαρχος «αρκέστηκε στον ρόλο του κομματικού δημάρχου αντί του διεκδικητικού αυτοδιοικητικού παράγοντα στη συνάντησή του με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη».

«Ο κ. Ζέρβας, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του, επέλεξε τα ευχολόγια αντί να προτάξει σθεναρά τα αιτήματα των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου, αλλά και του εμπορικού κόσμου της πόλης.

»Επέλεξε, δηλαδή, για άλλη μια φορά να παραμείνει ευχάριστος στην κυβέρνηση και αδιάφορος για την έλλειψη προοπτικής της Θεσσαλονίκης στην νέα τουριστική σεζόν».

Στην ανακοίνωσή της η κ. Νοτοπούλου διερωτάτε:

Ποιες πρωτοβουλίες παρουσίασε για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης ως προορισμό city break όταν οι μόνες πρωτοβουλίες που έχει πάρει είναι ο τεμαχισμός των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου και το σταμάτημα του έργου του μετρό;

Τι δεσμεύσεις αποκόμισε άραγε για την περαιτέρω ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης, για την ουσιαστική αναβάθμιση της αεροπορικής κίνησης, για την εντατική προβολή της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής;

Τι αντίμετρα εξασφάλισε για τους επαγγελματίες του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη μετά από μια χαμένη ΔΕΘ και δυο χρόνια σχεδόν σκληρού lockdown, ως αποτέλεσμα των χειρισμών της κυβέρνησης;

«Μερικά μόνο από τα ερωτήματα, από όσα δεν προκύπτει ότι έθεσε ο κ. Ζέρβας στον υπουργό Τουρισμού, προκειμένου να μη δυσαρεστήσει τους «ομογάλακτούς» του. Μάλλον το μόνο ερώτημα, του οποίου την απάντηση αναζητεί εναγωνίως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι αν θα εξασφαλίσει το «γαλάζιο» χρίσμα, ακόμη και αν αυτό περνά μέσα από την πλήρη απαξία του για την πρόοδο της πόλης και των κατοίκων της», τονίζει.