Πέμπτη 22 Απριλίου 2021
x

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ-ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΙΤΕΣ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως οι εργαζόμενοι καλούνται να επιστρέψουν το 40% της μείωσης του ενοικίου επειδή βρίσκονταν σε μονομερή αναστολή.

«Στα πρόθυρα της παράνοιας και της οικονομικής εξαθλίωσης σπρώχνει η κυβέρνηση της ΝΔ τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό Τουρισμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η κ. Νοτοπούλου σημειώνει πως «η Κυβέρνηση της ΝΔ, με την ανικανότητα και την αναλγησία της, αντί να προσφέρει λύσεις, οδηγεί τους εργαζόμενους του κλάδου τουρισμού-επισιτισμού σε απόγνωση, οι οποίοι ενώ βρίσκονταν σε μονομερή αναστολή και είχαν τύχει της εύνοιας του μέτρου της μείωσης του ενοικίου τους, διαπίστωσαν ότι η Κυβέρνηση με την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου τους καλεί να επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες των ακινήτων που μισθώνουν, το 40% της μείωσης του ενοικίου, γιατί έκαναν μονομερή αναστολή σύμβασης!».

Και σχολιάζει: «Από τη μια το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας αποδέχτηκε την  αναγκαιότητα της μονομερούς αναστολής των συμβάσεων από πλευράς εργαζομένων, και από την άλλη για το λόγο αυτό  τους θέτει εκτός  ευνοϊκών ρυθμίσεων. Και δεν σταματάει εκεί η Κυβέρνηση, αλλά ζητάει και επιστροφή χρημάτων από εργαζομένους  που μήνες τώρα κραυγάζουν για βοήθεια, καθώς δεν καταφέρνουν ούτε στοιχειωδώς, να  συντηρηθούν από τα επιδόματα, όσοι βέβαια τα δικαιούνται».

«Οι εργαζόμενοι του κλάδου τουρισμού-επισιτισμού δεν είναι επαίτες. Στις πλάτες τους βασίστηκε η χώρα τα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Συνεχίζουν  να αγωνίζονται για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, αλλά η Κυβέρνηση συνεχίζει να τους γυρίζει την πλάτη προκλητικά» καταλήγει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ