Skip to main content

Νοτοπούλου: Οι φερόμενοι ως επικρατέστεροι αντίπαλοι δεν έχουν όραμα

«Τι να το κάνεις όταν έχεις την αστυνομία κάτω από το σπίτι σου αλλά δεν έχεις φως;», διερωτήθηκε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Σε ευαίσθητα θέματα της πόλης, που χρίζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης, και στην καθημερινότητα αναφέρθηκε η Κατερίνα Νοτοπούλου, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης.

Η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε με άνεση σε σπουδαστές Δημοσιογραφίας και Φωτογραφίας, τονίζοντας πως η νεολαία και οι επιλογές της θα αλλάξουν τα κακώς κείμενα της χώρας.

«Αν κάποιος θέλει να διοικήσει αυτήν την πόλη πρέπει να έχει λύσεις για την καθημερινότητα των πολιτών. Πρέπει όμως να έχει και όραμα. Θεωρώ πως από τους υποψηφίους, που φέρονται ως επικρατέστεροι, δεν έχουν ούτε το όραμα ούτε τις λύσεις», είπε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η κα. Νοτοπούλου κατατάσσει το ζήτημα της καθαριότητας πρώτο στην ατζέντα της τοπικής αυτοδιοίκησης, τονίζοντας την ανάγκη για την ενίσχυση του τομέα καθαριότητας, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε εξοπλισμό. «Από εκεί και πέρα η σωτηρία είναι η ανακύκλωση, η διαλογή στην πηγή σε τέσσερα χωριστά ρεύματα και η κουλτούρα του πολίτη να αποκτήσει τη διαγωγή από το σχολείο».

Σχετικά με την εγκληματικότητα που έχει αυξηθεί επικίνδυνα στην πόλη, η υποψήφια δήμαρχος προέβη σε έναν διαχωρισμό, ξεχωρίζοντας μια πόλη «καθαρή», ήσυχη και ασφαλή από μια πόλη, όπου έχει παντού τοποθετημένη αστυνόμευση, με καταργημένο το άσυλο και προσβάλλοντας τις ευπαθείς ομάδες αντί να τους περιθάλψει.

Επικαλούμενη τις γνώσεις της ως πτυχιούχος ψυχολόγος σημείωσε πως οι ναρκομανείς οδηγήθηκαν στην εξάρτηση εξαιτίας διάφορων κοινωνικών και ψυχολογικών προβλημάτων και πως η ορθή αντιμετώπιση από αρμόδιους επαγγελματίες, που θα φροντίζουν την περίθαλψη τους, θα είναι και ο ακρογωνιαίος λίθος στο πρόβλημα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε όταν απάντησε πως η εγκληματικότητα θα λυθεί και με τον κατάλληλο ηλεκτροφωτισμό στην πόλη. «Στο ζήτημα της εγκληματικότητας αυτό που χρειάζεται είναι ο ηλεκτροφωτισμός. Τι να το κάνεις όταν έχεις την αστυνομία κάτω από το σπίτι σου αλλά δεν έχεις φως; Το ζήτημα δεν είναι να νιώθουμε μόνο ασφαλείς αλλά και ελεύθεροι», δήλωσε.

Όσον αφορά στη συγκοινωνία του ΟΑΣΘ, η κα. Νοτοπούλου επέρριψε ευθύνες σε όλους τους δημάρχους λέγοντας πως δεν έκαναν τις σωστές ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

«Στο τέλος της ημέρας πρέπει όλοι μας να έχουμε τη συναίσθηση της πολιτικής ευθύνης», κατέληξε.