Skip to main content

Νοτοπούλου: Η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα της εστίασης

Η κυβέρνηση με την εξαίρεση κωδικών ΚΑΔ από την επαναλειτουργία οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες επιχειρήσεις της εστίασης, σύμφωνα με την τομεάρχη.

Βολές κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση των προβλημάτων του κλάδου της εστίασης εν καιρώ πανδημίας εξαπέλυσε η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η τομεάρχης σημειώσε πως «αφού οι επαγγελματίες της εστίασης για πάνω από 1,5 χρόνο γνώρισαν από πρώτο χέρι τον εμπαιγμό, την προχειρότητα και την αναποτελεσματικότητα των "μέτρων στήριξης" της κυβέρνησης, κλήθηκαν χθες σε τηλεδιάσκεψη από το γραφείο πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης».

Η ίδια συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση της ΝΔ αφού αρνείται πεισματικά να μετατρέψει σε Μη επιστρεπτέα την ενίσχυση που καταβάλλει στις επιχειρήσεις που ανέστειλαν την δραστηριότητα τους, αφού αρνήθηκε να προβεί σε γενναία στήριξη τους, με την εξαίρεση κωδικών ΚΑΔ από την επαναλειτουργία οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης».

Σε ανακοίνωσή της, η κα Νοτοπούλου καταλήγει λέγοντας πως «καλή η πυροσβεστική προσπάθεια της κ. Αντωνίου, όμως η κυβέρνηση θα πρέπει να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του κλάδου της εστίασης και να σταματήσει να γυρνά την πλάτη στην μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα».