Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020
x

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΝΔ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ

Η κυβέρνηση επιλέγει να αδιαφορήσει για τις ανάγκες των τουριστικών επιχειρήσεων και των ανθρώπων του τουρισμού, τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, σχετικά με τις χθεσινές ανακοινώσεις για την ενίσχυση του κλάδου, εξαπολύει με δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τομεάρχης Τουρισμού, Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Ο χρόνος τελείωσε, οι ανακοινώσεις έγιναν και γι' άλλη μια φορά ο κ. Θεοχάρης  απέδειξε πως δεν έχει σχέδιο για τον τουρισμό, αλλά ευχολόγιο!», αναφέρει η κ. Νοτοπούλου και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν παρέχει πραγματική στήριξη στις επιχειρήσεις, δεν παρέχει ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση σε δανειοδότηση. Γνωρίζει ότι στην πλειονότητα τους δεν μπορούν να αξιοποιήσουν  τα χρηματοδοτικά εργαλεία που ανακοίνωσε.  Όμως επιλέγει να αδιαφορήσει  παντελώς για τις ανάγκες των τουριστικών επιχειρήσεων. Οι δε μειώσεις του ΦΠΑ θα είναι αναποτελεσματικές, όσο δεν υπάρχει τζίρος. Απαιτείται πρόγραμμα τουρισμού τώρα για απευθείας ενίσχυση».

Και συμπληρώνει: «Δεν καλύπτει δημοτικά τέλη, ενώ δήμοι και επιχειρήσεις είναι στο κόκκινο.

» Δεν μειώνει το φόρο διαμονής.

» Δεν υλοποιεί σοβαρό πρόγραμμα Εσωτερικού τουρισμού, αλλά ρίχνει σταγόνα στον ωκεανό διαθέτοντας ένα ανεπαρκές ποσό, αγνοώντας πλήρως τις ανάγκες του πληθυσμού και της αγοράς. Υιοθετεί τον τίτλο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι τη λογική.

» Βαφτίζει την αναστολή εργασίας και την επιδότηση ανεργίας «θωράκιση της εργασίας». Διευρύνει το καθεστώς αναστολής εργασίας με μειωμένες αποδοχές, υλοποιώντας το κρυφό της σχέδιο για μείωση των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα κατά 20%.

» Βρίσκει ευκαιρία να κάνει δωράκια σε ημέτερους, όπως κάνει και με το Ν/Σ για τον «Καταδυτικό Τουρισμό».

» Διαφημίζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά ακόμα περιμένουμε να τα παρουσιάσει. Χωρίς καμία πρόβλεψη κάλυψης του κόστους τους. Λίγες μέρες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδους ακόμα δεν είναι γνωστές οι προδιαγραφές τους και οι φορείς πιστοποίησης».

Όπως τονίζει η ίδια, δε, «πριν λίγες ημέρες επίσης αναφερόταν σε μαζικά τεστ των εισερχόμενων τουριστών που θα έπρεπε να έχουν ελεγχθεί μέχρι και 72 ώρες πριν, αλλά τώρα ανακοινώνει ότι δεν θα υπάρχει υποχρέωση για τεστ και θα γίνονται μόνο δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Διερωτόμαστε επί τη βάση ποιας επιστημονικής εισήγησης προέκυψε η αλλαγή υγειονομικής προσέγγισης».

Και συνεχίζει: «Προβάλει δε την υγειονομική επιτυχία της χώρας και την επαρκή οργάνωση του συστήματος υγείας, χωρίς να δίνει στοιχεία, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι το ΕΣΥ δεν έχει ενισχυθεί, ιδιαίτερα στους τουριστικούς προορισμούς. Δεν ορίζει νοσοκομεία αναφοράς σε κάθε προορισμό, δεν εξασφαλίζει επάρκεια προσωπικού στα νησιά.

» Επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια με μια καλοστημένη παρουσίαση. Μια παρουσίαση όμως της απουσίας σχεδιασμού της ΝΔ για τη διάσωση του ελληνικού τουρισμού!».

«Συγχαρητήρια κ. Θεοχάρη. Καλλιεργήσατε προσδοκίες. Τις διαψεύσατε όμως και μαζί διαψεύσατε και τις ελπίδες όσων τις είχαν», αναφέρει με σκωπτικό ύφος και συνεχίζει στον ίδιο τόνο αναφερόμενη στον κ. Μητσοτάκη:

«Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον Πρωθυπουργό! Αφήνει τον ελληνικό τουρισμό απροστάτευτο. Και αυτό είναι επιλογή.

» Μια επιλογή που θα βυθίσει την ελληνική οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ