Skip to main content

Νοτοπούλου: Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλο - Να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων

Η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τα ευρήματα του βαρόμετρου ΕΒΕΘ - Πυρά κατά της κυβέρνησης.

«Αποκαρδιωτικά μεν, αν και εντελώς αναμενόμενα, είναι τα αποτελέσματα της έρευνας για την οικονομική συγκυρία στον νομό Θεσσαλονίκης, γνωστή και ως βαρόμετρο ΕΒΕΘ», αναφερει σε ανακοίνωσή της η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου.

Διαβάστε: Βαρόμετρο ΕΒΕΘ: Δύο στους τρεις Θεσσαλονικείς πληρώνουν με χίλια ζόρια το ρεύμα

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο να κρύβεται από τις ευθύνες της και την επιμονή της να προστατεύει την αισχροκέρδεια, ενώ αποδεικνύονται εντελώς αναποτελεσματικά τα λιγοστά μέτρα που παίρνει», σημειώνει η βουλευτής και προσθέτει ότι «αναδεικνύεται ξεκάθαρα ότι οι πολιτικές που προτείνουμε για την πάταξη της αισχροκέρδειας και για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, είναι αυτές που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κρίση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αποκαρδιωτικά μεν, αν και εντελώς αναμενόμενα, είναι τα αποτελέσματα της έρευνας για την οικονομική συγκυρία στον νομό Θεσσαλονίκης, γνωστή και ως βαρόμετρο ΕΒΕΘ.

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:

Η ακρίβεια και το ενεργειακό κόστος έχουν οδηγήσει σε απελπιστική κατάσταση νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το βιοτικό επίπεδο των οικογενειών έχει επιδεινωθεί αισθητά, με πολλές από αυτές να μην μπορεί να αντεπεξέλθει σε βασικές ανάγκες.

Η ποιότητα ζωής βαίνει προς το χείριστο, καθώς άπαντες ανησυχούν για το πως επιβιώσουν.

Οι επιχειρήσεις παραπαίουν, εξαιτίας του ενεργειακού κόστους και του κόστους των πρώτων υλών.

Η απαισιοδοξία περισσεύει μεταξύ όλων των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Το οικονομικό κλίμα έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο για την τοπική οικονομία.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο να κρύβεται από τις ευθύνες της και την επιμονή της να προστατεύει την αισχροκέρδεια, ενώ αποδεικνύονται εντελώς αναποτελεσματικά τα λιγοστά μέτρα που παίρνει.

Αναδεικνύεται ξεκάθαρα ότι οι πολιτικές που προτείνουμε για την πάταξη της αισχροκέρδειας και για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, είναι αυτές που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κρίση.

Καλούμε την κυβέρνηση έστω και τώρα να αλλάξει στάση και να πάρει μέτρα για την προστασία και την ανακούφιση των πολλών και όχι για τον ακόμα μεγαλύτερο πλουτισμό των λίγων.

Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλο και οφείλουν όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».