Skip to main content

Νοτοπούλου: Η θητεία Ζέρβα γύρισε τη Θεσσαλονίκη πολλά χρόνια πίσω

«Θα μείνει στην ιστορία ως ο δήμαρχος της ακύρωσης σημαντικών έργων που είχαν προγραμματιστεί και σήμερα στερείται η πόλη», αναφέρει η Κ. Νοτοπούλου

Ως περίοδο που γύρισε τη Θεσσαλονίκη πολλά χρόνια πίσω χαρακτηρίζει τη θητεία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Η θητεία Ζέρβα που ευτυχώς τελειώνει, δεν είναι απλώς μια χαμένη τετραετία για τη Θεσσαλονίκη, αλλά μια περίοδος που η πόλη γύρισε πολλά χρόνια πίσω, είναι μια τετραετία οπισθοδρόμησης και παρακμής», σημείωνει η κ. Νοτοπούλου.

Παράλληλα εξαπολύει πυρά για τα έργα που, σύμφωνα με την ίδια, έχει εξαγγείλει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και δεν έχουν υλοποιηθεί. «Ο κ. Ζέρβας θα μείνει στην ιστορία ως ο δήμαρχος της ακύρωσης σημαντικών έργων που είχαν προγραμματιστεί και σήμερα στερείται η πόλη», υπογραμμίζει σχετικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κατερίνας Νοτοπούλου:

«Είναι φανερό ότι ο κ. Ζέρβας δεν έχει να επιδείξει ούτε ένα από τα έργα που έχει εξαγγείλει κατά καιρούς. Αντιθέτως, με δική του ευθύνη έχουν σταματήσει έργα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Ζέρβα ότι Προεδρικό Διάταγμα για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος είχε υπογραφεί από τον Δεκέμβριο του 2017 ενώ τον Ιανουάριο του 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσής του, παρουσία του προέδρου του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν και του τότε Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Τότε είχαν ξεκινήσει και οι πρόδρομες εργασίες με την προοπτική η ανέγερσή του να ολοκληρωνόταν το 2020.

Οι εκλογές του 2019 είχαν ως αποτέλεσμα να παγώσει το έργο, αφού Κ. Ζέρβας και κυβέρνηση ΝΔ δεν ήθελαν να προχωρήσει κανένα έργο που να θυμίζει την κυβέρνηση Τσίπρα και τη διοίκηση Μπουτάρη.

Αν ο κ. Ζέρβας και ο κ. Μητσοτάκης δεν είχαν σταματήσει το έργο, σήμερα η Θεσσαλονίκη θα είχε αποκτήσει Μουσείο Ολοκαυτώματος και θα είχε αποκαταστήσει την ιστορική μνήμη που οφείλει στους χιλιάδες Εβραίους συμπολίτες μας.

Την ίδια τύχη επιφύλαξε ο κ. Ζέρβας και στο πάρκο μνήμης στην πλατεία Ελευθερίας, το οποίο μετέτρεψε σε πάρκινγκ αντί να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο που είχε ξεκινήσει.

ΜΕΤΡΟ, Μουσείο Ολοκαυτώματος, Σιδηροδρομική Σύνδεση 6ου Προβλήτα, Δυτικός Προαστιακός, Πλατεία Ελευθερίας, Ξύλινο Ντεκ στην παραλία είναι μερικά παραδείγματα δρομολογημένων έργων που η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Διοίκηση Ζέρβα με τις επιλογές τους τα σταμάτησαν, τα πάγωσαν, τα καθυστέρησαν.

Ο κ. Ζέρβας θα μείνει στην ιστορία ως ο δήμαρχος της ακύρωσης σημαντικών έργων που είχαν προγραμματιστεί και σήμερα στερείται η πόλη.

Η θητεία Ζέρβα που ευτυχώς τελειώνει, δεν είναι απλώς μια χαμένη τετραετία για τη Θεσσαλονίκη, αλλά μια περίοδος που η πόλη γύρισε πολλά χρόνια πίσω, είναι μια τετραετία οπισθοδρόμησης και παρακμής.

Οι Θεσσαλονικείς το γνωρίζουν καλά».