Skip to main content

Νοτοπούλου κατά δήμου: Ντροπιαστική η δήλωση για το κολατσιό μαθητών

Πυρά για τη δήλωση που καλούνται να συμπληρώσουν οι γονείς που επιθυμούν να λαμβάνει το παιδί τους πρωινό στο σχολείο λόγω οικονομικής δυσχέρειας

Η υπεύθυνη δήλωση την οποία ζητά ο δήμος Θεσσαλονίκης να συμπληρώσουν οι γονείς που επιθυμούν να λαμβάνει το παιδί τους πρωινό κολατσιό στο σχολείο, λόγω οικονομικής δυσχέρειας, είναι ντροπιαστική, επισημαίνει η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όπως σημειώνει η κ. Νοτοπούλου, η δήλωση αυτή «διαχωρίζει και στιγματίζει παιδιά και την οικογένειά τους, αντί να βοηθήσει επί της ουσίας στην επίλυση του προβλήματος».

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αντί να διεκδικήσει σχολικά γεύματα προκειμένου να απευθυνθεί στο σύνολο των μαθητών, συμβάλλοντας στην μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, ζητώντας από τους γονείς να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση αδυναμίας να ταΐσουν τα παιδιά τους!», τονίζει η ίδια και καλεί τη δημοτική αρχή «να αποσύρει τις συγκεκριμένες, απαράδεκτες, υπεύθυνες δηλώσεις που θίγουν την αξιοπρέπεια των γονιών και όλων μας!».

«Πρόκειται για μια διαδικασία λεπτή, που απαιτεί διακριτικότητα και ενσυναίσθηση», καταλήγει η κ. Νοτοπούλου.