Skip to main content

Νοτοπούλου κατά ΝΔ: Οι επιφυλάξεις μας για τον τουρισμό έγιναν φόβοι

Οι σύγχρονες προκλήσεις για τον ελληνικό τουρισμό συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση της Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ με δημοσιογράφους

Συνάντηση με δημοσιογράφους που καλύπτουν το τουριστικό ρεπορτάζ είχε την Τετάρτη στην Αθήνα, η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η κα. Νοτοπούλου είχε μαζί τους «μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι σύγχρονες προκλήσεις για τον ελληνικό τουρισμό σε ένα διαρκώς μεταβαλλούμενο διεθνές περιβάλλον».  

Η Τομεάρχης Τουρισμού μίλησε για όσα επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ και όσα θα συνεχίσει να διεκδικεί. «Αφενός», τόνισε, «για να αναχαιτίσουμε την ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεση που κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και για να χαράξουμε μία πολιτική για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».

Όπως είπε, το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί «διάφορα μέρη της Ελλάδας όπου θα έχουμε συναντήσεις με τοπικούς φορείς, επαγγελματίες και κατοίκους ακριβώς όπως είχαμε κάνει με τα περιφερειακά συνέδρια -προκειμένου να διαμορφώσουμε μία νέα εθνική στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό».

Η τομεάρχης τουρισμού έκανε εκτενή αναφορά στην οικονομία του διαμοιρασμού και στην ανάγκη δημιουργίας κανονιστικού πλαισίου, στην ανάγκη θεσμοθέτησης μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων, όπως υπογράμμισε, στην κλιματική αλλαγή και τους πράσινους προορισμούς, στο φαινόμενο του υπερτουρισμού καθώς και στην εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην άσκηση τουριστικής πολιτικής, αλλά και σε πολλά άλλα.

«Φυσικά περιμένουμε από την κυβέρνηση της ΝΔ και τον Υπουργό τον κ. Θεοχάρη να ασκήσει επιτέλους πολιτική. Μέχρι σήμερα δυστυχώς περιορίζεται σε επικοινωνιακή πολιτική και μάλιστα αντιφατική καθώς αφενός κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δική του ανεπάρκεια αφετέρου οικειοποιείται πλήρως το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζοντάς το ως δικό του», είπε.

Και συνέχισε: «Οι πρώτοι μήνες διακυβέρνησης ΝΔ μετέτρεψαν τις επιφυλάξεις μας σε ρεαλιστικούς φόβους για την πορεία του ελληνικού τουρισμού.

» Η αδέξια διαχείριση κρίσεων όπως ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός της Σαμοθράκης καθώς και η κατάρρευση της Thomas Cook, κατέληξε σε αδιαφορία, αναλγησία και στο τέλος της ημέρας ανικανότητα.

» Εμείς από την πρώτη στιγμή καταθέσαμε τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση τους εντός κοινοβουλίου αλλά και στο δημόσιο διάλογο.

» Ακόμα και στη Philoxenia ο Υπουργός Τουρισμού παρουσίασε το απόλυτο τίποτα.

» Εμείς, είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα του ελληνικού λαού, τις επιτυχίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πεδίο του τουρισμού, να αντιπολιτευτούμε με βάση αξίες και τεκμηριωμένες θέσεις και πρόγραμμα.

» Είμαστε εδώ, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του αύριο σήμερα, για να καταρτίσουμε εθνική αναπτυξιακή πολιτική για τον τουρισμό, μία βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».

«Άλλωστε δεν μπορεί να είναι βιώσιμη αν δεν είναι δίκαια», σημείωσε με έμφαση.