Skip to main content

Νοτοπούλου: Καταγγέλλει λάσπη και σεξισμό σε βάρος της στον αέρα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ

«Λυπάμαι βαθιά που η αναπαραγωγή αθλιοτήτων από τον κ. Δούκα υπό τον μανδύα του "επαγγελματία δημοσιογράφου" γίνεται ανεκτή από τη διοίκηση της ΕΡΤ»

Λάσπη και σεξισμό σε βάρος της στον αέρα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ καταγγέλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, όταν ο παρουσιαστής διάβαζε σχόλια που γράφτηκαν για τη στάση που κράτησε για τα επεισόδια που ξέσπασαν στο ΑΠΘ κατά τη διάρκεια της συναυλίας με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου το βράδυ της Παρασκευής στην αντιπαράθεση που είχε την επόμενη με τον πρύτανη στην 86η ΔΕΘ και μετέπειτα σχολιάζοντας ο ίδιος.

Με αφορμή την ανάγνωση σχολίων και την τοποθέτηση του παρουσιαστή της εκπομπής «breakfast στον κόσμο», Προκόπη Δούκα, η βουλευτής σημειώνει πως «είναι ντροπή και αθλιότητα για την αποδόμηση της πολιτικής μου θέσης για όσα συμβαίνουν στα πανεπιστήμια, τα δημόσια μέσα ενημέρωσης να γίνονται μέρος της μαύρης κυβερνητικής προπαγάνδας».

Να σημειωθεί πως ο παρουσιαστής διάβασε ένα tweet που γράφτηκε, σύμφωνα με τον ίδιο, από ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και έλεγε χαρακτηριστικά πως «κ. Νοτοπούλου, δεν είναι ντροπή που ο πρύτανης εφαρμόζει τον νόμο για την πανεπιστημιακή αστυνομία, ντροπή είναι που από καθαρίστρια γίνατε υπουργός και πηγαίνετε τώρα ως βουλευτής να υπερασπιστείτε τα μπάχαλα που θέλουν ανομία στα πανεπιστήμια», όπως και την απάντηση: «η φράση του νεοδημοκράτη σαλτιμπάγκου αντιπροσωπεύει τη σήψη της αναχρονιστικής δεξιάς ιδεολογίας, στο μυαλό τους οι πολιτικοί είναι μόνο για τους γόνους και τα παιδιά του Χάρβαρντ, όχι για τον εργάτη και για τον βιοπαλαιστή».

Εδώ, στο 01:50:00, μπορείτε να ακούσετε το χαρακτηριστικό ηχητικό απόσπασμα της εν λόγω εκπομπής.

Ο παρουσιαστής σχολίασε πως «προφανώς η πολιτική δεν είναι μόνο για τους γόνους και τα παιδιά του Χάρβαρντ και είναι για τον εργάτη και για τον βιοπαλαιστή, με την προϋπόθεση ότι έχει τα προσόντα για να είναι στην πολιτική» και δεύτερον ότι τα κριτήρια της επιλογής του δεν ήταν «είναι κόρη του ανιψιού της θείας του γκόμενου της φίλης του αδερφού κτλ κτλ».

«Πρόκεται για μία ενορχηστρωμένη και επαναλαμβανόμενη προσπάθεια δολοφονίας του χαρακτήρα μου, επιπέδου ομάδας αλήθειας, που ξεπερνά και τα άθλια τρολ του διαδικτύου», σχολιάζει η βουλευτής και συνεχίζει λέγοντας πως αυτή, δυστυχώς, δεν είναι ανεξάρτητη, αντικειμενική και ποιοτική ενημέρωση που αρμόζει σε ένα δημόσιο μέσο, αλλά αναπαραγωγή του οχετού της προπαγάνδας της κυβέρνησης της 108ης θέσης στην ελευθερία του τύπου και χυδαία στοχοποίησή μου.

«Λυπάμαι βαθιά που η αναπαραγωγή αυτών των αθλιοτήτων από τον κ. Δούκα υπό τον μανδύα του "επαγγελματία δημοσιογράφου", γίνεται ανεκτή από τη διοίκηση της ΕΡΤ, αφού έλαβε χώρα -χωρίς το παραμικρό ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας- σε δημόσια συχνότητα. Αντίθετα, υιοθετήθηκαν άκριτα όλες οι επαναλαμβανόμενες αθλιότητες εναντίον μου ως γενικές αρχές και δεδομένα, αποδεικνύοντας στην πράξη την καθυπόταξη των δημοσίων συχνοτήτων στην προπαγάνδα του καθεστώτος Μητσοτάκη», σημειώνει η κ. Νοτοπούλου για να καταλήξει λέγοντας «μπορείτε και χειρότερα».