Κυριακή 24 Μαρτίου 2019
x

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

«Ο πατριωτισμός βασίζεται στις οικουμενικές αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ισότητας», ανέφερε η κ. Νοτοπούλου.

Χρειάζεται να ενσκήψουμε στις πηγές της ιστορίας και με θάρρος να αναγνώσουμε το παρελθόν για να εξασφαλίσουμε ένα δημιουργικό παρόν και ένα ασφαλές μέλλον όχι μόνο για το λαό μας αλλά και για τους γειτονικούς λαούς δημιουργώντας μέσα από τον διάλογο, τη διπλωματία και τη συνεργασία τις προϋποθέσεις της ειρηνικής συμβίωσης και ανάπτυξης, τόνισε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, σε δήλωσή της για την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα.

«Ο πατριωτισμός βασίζεται στις οικουμενικές αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ισότητας», ανέφερε η κ. Νοτοπούλου.

Αναλυτικά η δήλωση της υφυπουργού

Με βαθύ αίσθημα σεβασμού, ο ελληνικός λαός θυμάται και τιμά όλους τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση και την απελευθέρωση κάθε γωνιάς της πατρίδας μας. Ο μακεδονικός αγώνας αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στους αγώνες του λαού μας για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Σήμερα 110 χρόνια μετά, τα πολύπαθα Βαλκάνια ,βαδίζουν στο δύσκολο δρόμο της συνεργασίας της ειρήνης και της αλληλοκατανόησης των λαών τους.
Χρειάζεται να ενσκήψουμε στις πηγές της ιστορίας και με θάρρος να αναγνώσουμε το παρελθόν για να εξασφαλίσουμε ένα δημιουργικό παρόν και ένα ασφαλές μέλλον όχι μόνο για το λαό μας αλλά και για τους γειτονικούς λαούς δημιουργώντας μέσα από τον διάλογο, τη διπλωματία και τη συνεργασία τις προϋποθέσεις της ειρηνικής συμβίωσης και ανάπτυξης.  Η απομόνωση  κάθε μορφής εθνικισμού που καπηλεύεται τα γνήσια πατριωτικά αισθήματα είναι ο ασφαλέστερος δρόμος σ' αυτήν την κατεύθυνση.

Ο πατριωτισμός βασίζεται στις οικουμενικές αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ισότητας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ