Skip to main content

Νοτοπούλου: Να δοθεί τέλος στην προχειρότητα της δημοσιοποίησης των πινάκων του ΑΣΕΠ

Η βουλευτής σημειώνει ότι οι πίνακες αναρτήθηκαν διορθωμένοι ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι περιλαμβάνουν τα σωστά στοιχεία.

Για αναστάτωση στους υποψηφίους που προκάλεσε η δημοσιοποίηση των πινάκων από το ΑΣΕΠ κάνει λόγο η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου σημειώνοντας πως όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι δεν περιλαμβάνουν τα σωστά στοιχεία.

«Προκαλεί μεγάλη εντύπωση η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το ιδιαίτερα κρίσιμο και σημαντικό θέμα των διαδικασιών διορισμών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση», αναφέρει η βουλευτής σε σχετική ανακοίνωση.

«Ελπίζουμε ότι άμεσα θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη», προσθέτει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Νοτοπούλου:

«Μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία προκαλεί στις τάξεις των υποψηφίων που περιλαμβάνονται στους πίνακες του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, για τους μόνιμους διορισμούς και για τις προσλήψεις των Αναπληρωτών, η δημοσιοποίηση των πινάκων από το ΑΣΕΠ .

Ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί για τρίτη συνεχή φορά οι πίνακες διορθωμένοι, οι οποίοι όμως σύμφωνα με υποψηφίους και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι περιλαμβάνουν τα σωστά στοιχεία.

Σε κάθε νέα έκδοση αλλάζει και η σειρά κατάταξης με αποτέλεσμα να δημιουργείται ανασφάλεια και ανησυχία στους υποψηφίους.

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το ιδιαίτερα κρίσιμο και σημαντικό θέμα των διαδικασιών διορισμών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο θεσμός του ΑΣΕΠ αναγνωρίζεται για την αξιοπιστία και το κύρος του και χαίρει της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Ελπίζουμε ότι άμεσα θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη.

Εκτός όμως από αυτό, θεωρούμε αυτονόητο ότι θα δοθεί η ευκαιρία στους ελάχιστους υποψήφιους που έχουν καταθέσει εκ παραδρομής ελλιπή στοιχεία με τις αιτήσεις τους, να τα διορθώσουν, ούτως ώστε να καταταγούν στους πίνακες στη θέση που δικαιούνται».