Skip to main content

Νοτοπούλου: Για την κλιματική αλλαγή 50 νέοι, για τη Μακεδονία 500

Τι είπε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση με θέμα «οικονομία, ακροδεξιά και Ευρώπη» και κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών

To «παρών» σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» της Θεσσαλονίκης με θέμα «οικονομία, ακροδεξιά και Ευρώπη» και κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο έδωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η υποψήφια δήμαρχος τοποθετήθηκε για τις μαθητικές πορείες αναφορικά με το Μακεδονικό εκφράζοντας τον προβληματισμό της για τη μεγάλη συμμετοχή των μαθητών σε σύγκριση με την ελάχιστη συμμετοχή των νέων στη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για την κλιματική αλλαγή, όταν στην Ευρώπη η αντίστοιχη ακτιβιστική δράση της νεολαίας είχε μαζική συμμετοχή.

«Με αφορμή το Μακεδονικό, στην πόλη μας ξέσπασαν δυστυχώς ακραίες φωνές που ήταν κλεισμένες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, βγήκαν και μας σόκαραν. Όταν έγινε μία ακτιβιστική δράση για το κλίμα από τη νεολαία, σε όλη την Ευρώπη μαζεύτηκαν εκατοντάδες νέοι που διαδήλωσαν μαζικά. Στη Θεσσαλονίκη ήταν 50 και μέσα σε αυτούς ήμασταν εμείς και η παράταξή μας, ο αριθμός ήταν πολύ μικρότερος. Παράλληλα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πέρασαν μία μέρα περίπου 500-600 μαθητές, κάποιοι από αυτούς πάνω σε άλογα και μοίρασαν φυλλάδια που έλεγαν ότι η δημοκρατία πουλά την Μακεδονία», είπε και πρόσθεσε:

«Άρα ψάχνω ποια είναι η σημαία που οι νέοι άνθρωποι θα σηκώσουν σήμερα, πώς θα βγουν μπροστά, πώς θα ξαναπιστέψουν στην πολιτική και ότι η Νοτοπούλου δεν είναι αυτό που λένε, δεν κάνει καριέρα. είναι από την πολιτική, είμαστε όλοι μαζί και βγαίνουμε μπροστά, διεκδικούμε τη ζωή μας, ποια μέσα έχουμε για να το καταφέρουμε αυτό. Αν δεν καταφέρουμε να δώσουμε την απάντηση στην καθημερινότητά μας, αν δεν καταφέρουμε να δώσουμε τη σκυτάλη στους νέους ανθρώπους, τότε πραγματικά βρισκόμαστε απέναντι σε έναν μεγαλύτερο κίνδυνο».

 

Παράλληλα, η κ. Νοτοπούλου υπογράμμισε πως η μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να βοηθήσει ώστε «να πάμε μπροστά σε έναν κόσμο προοδευτικό» και συμπλήρωσε ότι στόχος είναι οι νέοι άνθρωποι να πιστέψουν ξανά στην πολιτική.

«Η μάχη των ευρωεκλογών δεν είναι διαφορετική από τη μάχη που δίνουμε στον δήμο Θεσσαλονίκης, δεν είναι διαφορετική από αυτήν που θα δοθεί στις εθνικές εκλογές.
Είναι η μάχη του αν θα πάμε μπροστά σε έναν κόσμο προοδευτικό ή θα γυρίσουμε πίσω», συμπλήρωσε.