Skip to main content

Νοτοπούλου: Να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στο πρώην στρατόπεδο Παύλου - Μελά

Να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την ανάπλαση και αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου - Μελά ζήτησε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά βρέθηκε η Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη και τους αντιδημάρχους Περιβάλλοντος και κοινωνικής πολιτικής, Σάκη Λαζαρίδη και Χαρά Αμανατίδου και ενημερώθηκε για την  πορεία υλοποίησης του Μητροπολιτικού Πάρκου στο πρώην στρατόπεδο, μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, αλλά και την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του ΠΔ Ειδικού Χωρικού Σχεδίου.

«Είναι σημαντικό να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες τόσο για την διαμόρφωση του πρασίνου και την δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου όσο και για την ανάπλαση του κτιριακού του αποθέματος, ικανοποιώντας τους σκοπούς της απόδοσης του στρατοπέδου στην τοπική κοινωνία, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια, συναντήθηκε με Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι εργάζονται στα Προγράμματα «Αθλητισμός για Όλους» στους δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου και Παύλου Μελά και με στελέχη των τριών Δήμων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την απαράδεκτη απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού κ. Αυγενάκη να διακόψει την ετήσια οικονομική συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στα προγράμματα.

Όπως υποστήριξαν  οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, η απόφαση του υφυπουργού στην ουσία καταργεί τα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού που καθιερώθηκαν εδώ και 40 χρόνια και υλοποιούνται ανελλιπώς από τότε.

Χιλιάδες άνθρωποι θα χάσουν την ευκαιρία που είχαν για άθληση και φυσική δραστηριότητα, ενώ 1200 περίπου Γυμναστές, οι οποίοι εργάζονται στα προγράμματα με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου,  θα μείνουν άνεργοι μετά από δεκαετίες.

Ενδεικτικά μόνο στο δήμο Παύλου Μελά ο αριθμός συμμετεχόντων ξεπέρασε τους 2534 που δε θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν φέτος.

«Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση παίρνει απόφαση να καταργήσει τα προγράμματα Άθλησης για Όλους, και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας, αδιαφορώντας για τη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία των πολιτών.

Τα οφέλη των προγραμμάτων αυτών είναι πολλαπλά και πολλαπλασιασιαστικά, ενώ η κυβέρνηση το μόνο που πολλαπλασιάζει είναι τις ανισότητες στην κοινωνία και τις επιθέσεις της  σε τοπική αυτοδιοίκηση και εργαζόμενους. Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τους συμμετέχοντες στα προγράμματα, να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση της και να αντιληφθεί την αναγκαιότητα για φροντίδα της υγείας των πολιτών».