Skip to main content

Νοτοπούλου: Ο Μητσοτάκης ήρθε στη Θεσσαλονίκη με άδεια χέρια

Η Κ. Νοτοπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά πως δεν υπήρξαν νέες εξαγγελίες ούτε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ούτε για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ευθύνες στον πρωθυπουργό για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία επιρρίπτει η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή επίσκεψή του στην πόλη «εθιμοτυπική» την ώρα που περιοχή δοκιμάζεται.

Η κ. Νοτοπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά πως δεν υπήρξαν νέες εξαγγελίες ούτε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ούτε για την ενίσχυση του ΕΣΥ και καλεί τον πρωθυπουργό «να πάρει πρωτοβουλία και να δώσει λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης της πρωτοποριακής έρευνας για τη φαρμακευτική θεραπεία του κορωνοϊού που πραγματοποιούν οι εξαιρετικοί γιατροί μας στο νοσοκομείο Παπανικολάου και έχει σταματήσει εξαιτίας έλλειψης πόρων».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

«O πρωθυπουργός βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία που δοκιμάζονται από την πανδημία γι' ακόμη μια «εθιμοτυπική» επίσκεψη.

Μοίρασε ευχαριστίες, εξέφρασε τη συμπάθειά του και την συμπαράστασή του για όσα βιώνουν οι πολίτες και οι υγειονομικοί δεν ανέλαβε όμως καμία ευθύνη για την τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Ο κ.Μητσοτάκης ήρθε με «άδεια χέρια».

Δεν ακούσαμε τίποτα νεότερο, ούτε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ούτε για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ούτε για την υποστήριξη των εργαζομένων και των επιχειρηματιών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Η ανεπάρκεια και η αδιαφορία του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ευθύνονται για τη θλιβερή, μαύρη πρωτιά της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας σε θανάτους και κρούσματα.

Δεν περιμένουμε να αναλάβει τις ευθύνες του, αφού είναι γνωστό ότι προτιμάει να τις χρεώνει στους πολίτες και να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση, αντί να κυβερνάει.

Του προτείνουμε να πράξει όμως το ελάχιστο. Να πάρει πρωτοβουλία και να δώσει λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης της πρωτοποριακής έρευνας για τη φαρμακευτική θεραπεία του κορωνοϊού που πραγματοποιούν οι εξαιρετικοί γιατροί μας στο νοσοκομείο Παπανικολάου και έχει σταματήσει εξαιτίας έλλειψης πόρων.

Ο κ.Μητσοτάκης δεν ενίσχυσε επαρκώς το ΕΣΥ ως όφειλε. Δεν προστάτευσε τους πολίτες ως όφειλε. Οφείλει να πράξει έστω το ελάχιστο εξασφαλίζοντας τους πόρους για την συνέχιση της πρωτοποριακής έρευνας.

Καλά τα χειροκροτήματα αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα».