Skip to main content

Νοτοπούλου: Ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη επέλεξε τσουρέκι από την πραγματικότητα

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη για το ότι έγινε σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον.

Αναποτελεσματική χαρακτήρισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου την χθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο ενημέρωσή του για την πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη.

«Χρειάστηκε να περάσουν 9 μήνες για να επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Θεσσαλονίκη που πλήττεται βαρύτατα από Covid και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι όσα περιγράφουν αγωνιωδώς τους τελευταίους μήνες, γιατροί νοσηλευτές και ασθενείς», αναφέρει στη δήλωσή της η κ. Νοτοπούλου.

Σύμφωνα με το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι επαφές του πρωθυπουργού έγιναν σε απόλυτα ελεγχόμενο και προστατευμένο περιβάλλον αφού εργαζόμενοι κατήγγειλαν πως η συντριπτική πλειοψηφία των υγειονομικών του Ιπποκρατείου αποκλείστηκε από τη συνάντηση στο προαύλιο.

«Στην συνέχεια ο Πρωθυπουργός αρνήθηκε να παραλάβει το ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, οι οποίοι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας σε μακρινή απόσταση αφού δεν τους επετράπη να πλησιάσουν, και καταγγέλλουν ότι για μήνες δεν υπήρξε ουσιαστικός σχεδιασμός», σημειώνει η Κατερίνα Νοτοπούλου και καταλήγει:

«Η Θεσσαλονίκη πληρώνει βαρύ φόρο αίματος και σε μια μέρα που η χώρα θρηνεί 121 νεκρούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε ένα τσουρέκι, αντί για την πραγματικότητα».