Skip to main content

Νοτοπούλου: Ο Ζέρβας μετατρέπει τον δήμο σε ενός ανδρός αρχή

«Η εκπροσώπηση της τοπικής κοινωνίας, όπως προέκυψε στις πρόσφατες αυτοδιοικητές εκλογές καταστρατηγείται», τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία για τια αλλαγές στο νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και για τις πρακτικές του Κωνσταντίνου Ζέρβα στην προσπάθεια του να σχηματίσει διοίκηση πραγματοποιεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Από την πρώτη κιόλας μέρα έγιναν φανερές τόσο οι πραγματικές στοχεύσεις, όσο και οι κακοτεχνίες του νόμου της ΝΔ, με θύμα τη νωπή λαϊκή εντολή. Ο Δήμαρχος εκμεταλλεύεται το νόμο προκειμένου να μετατρέψει το Δήμο Θεσσαλονίκης σε ενός ανδρός αρχή», αναφέρει η κ. Νοτοπούλου.

«Από την επίκληση καλών πρακτικών, περνάμε σε εκτέλεση κακών πρακτικών. Η εκπροσώπηση της τοπικής κοινωνίας, όπως προέκυψε στις πρόσφατες αυτοδιοικητές εκλογές καταστρατηγείται, ενώ οι παρατάξεις μειοψηφίας αγνοούνται πλήρως.  Αυτός είναι ο νέος αντιδημοκρατικός, αντισυνταγματικός νόμος», επισημαίνει και προσθέτει:

«Σήμερα γίναμε θεατές τραγελαφικών εξελίξεων, καθώς η παράταξη της ΝΔ έπεσε η ίδια θύμα του νόμου της.  Λούζεται λοιπόν, σε τοπικό επίπεδο, τις συνέπειες ενός νόμου – έκτρωμα, αλλά μαζί της τις επωμίζεται και η τοπική κοινωνία.Εμείς, η «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ», ως δεύτερη πια δύναμη στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, είμαστε εδώ, με συνέπεια να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, να δουλέψουμε και να αγωνιστούμε», σημειώνει η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Καταλήγοντας η βουλευτής τονίσει το γεγονός ότι «έγινε αποδεκτή από τις περισσότερες παρατάξεις, η αξία της απλής αναλογικής ως προς εκπροσώπηση και τις προγραμματικές συγκλίσεις, αποκαλύπτοντας την προεκλογική υποκρισία. Δυστυχώς, δεν ισχύει εν προκειμένω το “κάλλιο αργά παρά ποτέ”».