Δευτέρα 25 Μαΐου 2020
x

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ο ΖΕΡΒΑΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «υπερβολικό» και «αχρείαστο» μέτρο το κλείσιμο της νέας παραλίας στη Θεσσαλονίκη ως μέτρο για τον κορωνοϊό.

«Η τακτική του Ζέρβα είναι μία τακτική ορμπανικής λογικής. Νομίζει ότι είναι ιδιοκτήτης της πόλης», ανέφερε  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, σχολιάζοντας το κλείσιμο της Νέας Παραλίας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash χαρακτήρισε «υπερβολικό» και «αχρείαστο» μέτρο το κλείσιμο της νέας παραλίας στη Θεσσαλονίκη λέγοντας ωστόσο ότι δεν είναι ώρα για μικροπολιτικές αντεγκλήσεις και διαξιφισμούς.

«Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Πρέπει όλοι και ειδικά τα πολιτικά πρόσωπα, να μπαίνουμε μπροστά και να αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Με αυτή την έννοια πέρα από το γεγονός ότι το κλείσιμο της Νέας Παραλίας ήταν ένα υπερβολικό, αχρείαστο μέτρο -καθώς είναι η μοναδική διέξοδος να αθληθούν οι πολίτες- η κίνηση μεταφέρεται και συσσωρεύεται σε πολύ μικρότερους δρόμους με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πιθανότητα εξάπλωσης και μετάδοσης του κορονοϊού» τόνισε.

Αναφερόμενη στα τηλεοπτικά πλάνα καναλιών για κοσμοσυρροή στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης που οδήγησαν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να να την κλείσει είπε πως «Γίναμε όλοι θεατές ενός κακοφτιαγμένου βίντεο που ενίσχυε το αφήγημα για τους ανεύθυνους Θεσσαλονικείς σε όλη τη χώρα. Ξαφνικά μόνο οι Θεσσαλονικείς δεν τηρούσαν κανόνες. Δεν είναι αλήθεια. Οι Θεσσαλονικείς είμαστε μέσα στα σπίτια μας, όπως οφείλουμε να κάνουμε».

Μάλιστα, η κ. Νοτοπούλου κατηγόρησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι στοχοποιεί τους Θεσσαλονικείς λέγοντας ότι «το κάνει αυτό για να καλλιεργήσει ένα προφίλ ότι λαμβάνει μέτρα. Είναι μία επικοινωνιακή τακτική του κ. Ζέρβα, αντίστοιχη με το ότι θα δώσει το 50% του μισθού του αμέσως μόλις το ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης».

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Ζέρβας ήρθε σε επαφή με το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο δημοτικό συμβούλιο και αμέσως μετά έδινε συνεντεύξεις κολλητά με δημοσιογράφους χωρίς μάσκα και έλεγε “εγω δε μπαίνω σε καραντίνα”. Εμείς δε συμμετείχαμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο για να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου γιατί αντιληφθήκαμε πως ο δήμαρχος δεν είχε κάποια διάθεση να καταστρώσει ένα σχέδιο για το πώς θα προστατέψει τους πολίτες, αντίθετα είχε μία ελαφρότητα στον τρόπο που αντιμετώπιζε το όλο ζήτημα».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε πυρά και εναντίον των μέσων ενημέρωσης λέγοντας ότι «τα κανάλια τρομοκρατούν τους πολίτες. Τα μεγάλα κανάλια πληρώνονται πολύ καλά για τη δουλειά που κάνουν: για τα στημένα βίντεο, για τους ανεύθυνους Θεσσαλονικείς. Πήραν 11 εκατομμύρια για την προβολή μηνύματος που προβάλλεται δωρεάν και πήραν και άλλα 21 με 25 εκατ. ευρώ για απαλλαγή της δόσης για την τηλεοπτική τους άδεια. Την περίοδο που ο Έλληνας στερείται το μισθό του, που οι επιχειρήσεις καταρρέουν πολλά εκατομμύρια πηγαίνουν σε ιδιωτικές κλινικές, στα κανάλια σε εταιρείες διοδίων σε όλους τους φίλους της κυβέρνησης».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ