Σάββατο 8 Μαΐου 2021
x

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η δήλωση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α' Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου για την απόφαση του ΣτΕ για το θέμα των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου

Για ένα έγκλημα το οποίο είναι πλέον ευθύνη της πόλης και των φορέων της να το σταματήσουμε και να μην επιτρέψουμε να διαπραχθεί, κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου για την απόφαση του ΣτΕ για το θέμα των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η κ. Νοτοπούλου, «η κυβερνητική διαρροή για την απόφαση του ΣτΕ για το θέμα των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θυσιάζει στον βωμό των σκοπιμοτήτων της και της επικοινωνίας ακόμη και τον σεβασμό σε θεσμούς, όπως το ΣτΕ».

«Αποδεικνύει όμως και την σπουδή της κυβέρνησης να προχωρήσει στον τεμαχισμό και την παράδοση στους εργολάβους της πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης».

Σύμφωνα με όσα σημειώνει η κ. Νοτοπούλου, «η επιλογή της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη για απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον φυσικό τους χώρο, στέρησε από την πόλη την δυνατότητα σήμερα να έχει Μετρό».

«Επιλογή που αποδείχτηκε ολέθρια καθώς εν μέσω πανδημίας η πόλη εξακολουθούσε και θα εξακολουθεί για άγνωστο διάστημα ακόμη να έχει μόνο ένα μέσο μεταφοράς, το λεωφορείο, με ότι συνεπάγεται αυτό για την μετάδοση του ιού, αλλά και την ταλαιπωρία των πολιτών.

Αναρωτιόμαστε, για πόσο ακόμη με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη το Μετρό θα εξακολουθεί να αποτελεί ανέκδοτο», καταλήγει στη δήλωσή της.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ