Skip to main content

Νοτοπούλου: Πρωτοβουλία για το νερό για να προλάβουμε τα χειρότερα

Η κ. Νοτοπούλου κάλεσε τον Κ.Ζέρβα να εκμεταλλευθεί τη διόρθωση του νομοθετικού πλαισίου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που απάλειψε το υπαρκτό κενό.

Στην ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του νερού αναφέρθηκε στην τοποθέτησή της στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου.

Σε συνέχεια της επιστολής της προς τον Δήμαρχο αναφορικά με την διαχείριση του νερού, η Κ.Νοτοπούλου κάλεσε τον Κ.Ζέρβα να εκμεταλλευθεί τη διόρθωση του νομοθετικού πλαισίου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που απάλειψε το υπαρκτό κενό και επιτρέπει πλέον τη συμμετοχή των Δήμων στη διαχείριση του νερού.

«Θέλω να τοποθετηθούμε και να προλάβουμε τα χειρότερα» τόνισε η Κ.Νοτοπούλου «δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα τολμήσει, Πρωθυπουργός, Βουλευτής, Υπουργός ,Δήμαρχος να πάει κόντρα σε 218 χιλιάδες πολίτες που είπαν το μεγάλο ΟΧΙ τότε και θα το ξανά πουν και τώρα. Όσο ήμασταν κυβέρνηση δώσαμε αγώνα για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού, δεν ήταν βέβαιο. Έχετε τα εργαλεία στα χέρια σας, έχετε την ετυμηγορία του λαού της Θεσσαλονίκης, πάρτε την πρωτοβουλία και είμαστε μαζί σας για να στηρίξουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού» είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί.

Με αφορμή την έκθεση Philoxenia που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη , η κ.Νοτοπούλου κάλεσε τον Δήμαρχο, να καταρτίσει ένα συγκεκριμένο συνολικό τουριστικό σχέδιο για την Θεσσαλονίκη, όχι μόνο για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο για κάποιες περιοχές. «Βέβαια» όπως είπε «τα δείγματα γραφής που έχετε ήδη δώσει με το ξήλωμα των αρχαίων που είναι ένας τουριστικός προορισμός ένα νέο τοπόσημο, με την έλλειψη υποδομών, με το σταμάτημα δηλαδή του ΜΕΤΡΟ, η Θεσσαλονίκη δεν τείνει να γίνει ελκυστικός προορισμός αλλά τείνει σε μια εσωστρέφεια του παρελθόντος»

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» αναφέρθηκε ακόμη στις μετακινήσεις υπαλλήλων υπογραμμίζοντας πως την προβληματίζει ιδιαίτερα η αθρόα μετακίνηση υπαλλήλων του Δήμου όχι μόνο από μια υπηρεσία αλλά από όλες και μαζικά.

«Νομίζω πως το ελάχιστο που οφείλουμε σε ανθρώπους που δούλεψαν , συμφωνούμε ή διαφωνούμε μαζί τους, είναι να αναγνωρίζουμε την δουλειά τους» τόνισε και απευθυνόμενη στον κ.Ζέρβα αναρωτήθηκε: «Από τη στιγμή που εσείς είπατε ότι πρόκειται να κάνετε κρίσεις όπως προβλέπει ο Νόμος, προς τι η βιασύνη να αλλάξουν όλοι οι υπάλληλοι θέσεις»;

Σε ότι αφορά στα σχέδια για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη, η Κατερίνα Νοτοπούλου με θετική διάθεση σχολίασε πως είναι μια ωραία πρωτοβουλία, όμως αυτό που δεν είναι ωραίο, είναι η προσπάθεια υπονόμευσης του δημοτικού συμβουλίου, καθώς τα σχέδια αυτά πρώτα δόθηκαν στους δημοσιογράφους και μετά στους δημοτικούς συμβούλους ενώ θα μπορούσαν να έχουν δοθεί ταυτόχρονα.

Τέλος, σχολίασε την μεταφορική ρήση του Δημάρχου «η Θεσσαλονίκη να κοιτάζει τις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις στα μάτια» λέγοντας: «Μου άρεσε πάρα πολύ η μεταφορά σας, η Θεσσαλονίκη να κοιτάζει τις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις στα μάτια, μου αρέσουν οι μεταφορές γενικώς. Βέβαια όταν τις χρησιμοποιώ εγώ, το σύστημα των social media , του ΣΚΑΙ και του Πρώτου Θέματος πέφτει επάνω μου. Θα συνεχίσω όμως αυτή την μεταφορά και θα πω ότι εγώ προσωπικά- και όλοι μας πιστεύω- θα ήθελα η Θεσσαλονίκη πρώτα από όλα να κοιτά στα μάτια τους πολίτες της».