Skip to main content

Νοτοπούλου: Ψάχνει σωσίβιο μπροστά στις τεράστιες ευθύνες του ο κ. Μητσοτάκης

Κριτική προς τον πρωθυπουργό από την τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ για τον κλάδο και όσα ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ.

«Στην πιο κρίσιμη περίοδο για τον ελληνικό τουρισμό, με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί σε όλο τον κλάδο ως το μόνο δεδομένο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ αποξενωμένος από την πραγματικότητα» σχολιάζει η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου σε ανακοίνωσή της.

«Αφού ο κ. Μητσοτάκης "ευλόγησε τα γένια του" και πανηγύρισε τις κατά φαντασίαν επιτυχίες της κυβέρνησής του - που πολλάκις έχει "αποκαθηλώσει" ο διεθνής Τύπος- δεν έλυσε ουσιαστικά κανένα πρόβλημα, τη στιγμή που όλος ο κόσμος του τουρισμού αγωνιά και αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα επιβίωσης» προσθέτει η κ. Νοτοπούλου για να συνεχίσει:

«Αντιθέτως, ο κ. Μητσοτάκης, συνεχίζοντας την τακτική των 'δανεικών', αντί των άμεσων ενισχύσεων, χωρίς ουσιαστικές λύσεις, τους έστειλε στα νύχια των funds και στα γκισέ των τραπεζών, παραπέμποντάς τους επιχειρηματίες του κλάδου αόριστα στο Ταμείο Ανάκαμψης για δανεισμό».

«Εδώ και μήνες ζητούμε από την κυβέρνηση με αίσθημα ευθύνης για τη συμβολή του κλάδου στην πρόοδο και την ευημερία της χώρας, να σεβαστεί και να στηρίξει το εθνικό μας κεφάλαιο, τον ελληνικό τουρισμό. Εδώ και μήνες καταθέσαμε πλέγμα προτάσεων και καλέσαμε την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για να προλάβει τα χειρότερα. Τώρα που η ανικανότητα και η έλλειψη σχεδίου δεν κρύβονται άλλο, αντί για πλοία με τουρίστες, ο κ. Μητσοτάκης πετά "σωσίβια" στη θάλασσα των ευθυνών του, μπας και σωθεί» σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Ο κλάδος όμως και η ελληνική κοινωνία έχουν καταλάβει και απαιτούν λύσεις».