Skip to main content

Νοτοπούλου: Πτώση του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη λόγω ψευδομακεδονισμού

Αιχμές στη διοίκηση του δήμου αλλά και στην κυβέρνηση από την Κατερίνα Νοτοπούλου για τις περιορισμένες αφίξεις στην πόλη στις γιορτές.

«Ο τουρισμός απαιτεί ενότητα από όλες τις δυνάμεις και σοβαρή πολιτική» υπογράμμισε η Επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή την μεγάλη πτώση στις τουριστικές αφίξεις στην Θεσσαλονίκη την εορταστική περίοδο αλλά και τις αλλαγές στην έμπειρη Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου, η κ.Νοτοπούλου αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον οποίο, η μέση πληρότητα τα Χριστούγεννα δεν ξεπερνούσε το 65%.

«Υπήρξε πτώση, διότι δεν ήρθαν τουρίστες από τα Βαλκάνια» είπε η Κ. Νοτοπούλου συμπληρώνοντας πως «σε αυτό έπαιξε ρόλο ο ψευδό Μακεδονομαχισμός των προηγούμενων μηνών από την νυν κυβέρνηση και την νυν διοίκηση του Δήμου» και κάλεσε τον Δήμο Θεσσαλονίκης, μαζί με τους φορείς του τουρισμού να προσπαθήσει να αντιστρέψει αυτό το αρνητικό κλίμα.

Η Κ.Νοτοπούλου, κάλεσε ακόμη τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για την στρατηγική μελέτη- αν αυτή έχει ολοκληρωθεί- σε σχέση με το τουριστικό προϊόν και σε ποιες αγορές θέλει να ανοιχτεί ενω υπογράμμισε πως «δεν μπορείς να ασκείς σοβαρή τουριστική πολιτική όταν έχεις μια έμπειρη ομάδα υπαλλήλων του Δήμου που ασκεί έργο και να τους μετακινείς χωρίς μάλιστα να φέρνεις μια πρόταση για την Θεσσαλονίκη. Ομάδα που κερδίζει, δεν την αλλάζεις» είπε χαρακτηριστικά η κ.Νοτοπούλου.

«Μιλάτε για νέο branding της Θεσσαλονίκης, ενώ υπάρχει το πετυχημένο tagline "Many Stories, One Heart"από το 2011 με τη συναίνεση όλων των φορέων της πόλης.

Πως συμμετέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στις εκθέσεις του Τουρισμού; Υπάρχει άμισθος σύμβουλος; Είναι απαραίτητο να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για το σχέδιό σας» είπε απευθυνόμενη στην διοίκηση του Δήμου.

Αναφέρθηκε ακόμη στα flagship events, τις εμβληματικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος να στήσει για προσέλκυση τουριστών και αναρωτήθηκε ποια θα είναι αυτά.

«Θα είναι το EuroPride»; Ρώτησε η Κ.Νοτοπούλου, «Θα το χρηματοδοτήσει ο Δήμος, θα το στηρίξει όπως η προηγούμενη διοίκηση;

«Ποιο το όραμά σας για την πόλη»;

Η Επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» αναφέρθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας.

«Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλες τρύπες που δεν κλείνουν. Δεν αντέχει άλλη μια νέα πλατεία Διοικητηρίου, υπάρχει σχέδιο και ανεξαρτήτως με τα προβλήματα που τυχόν έχουν προκύψει με τον ανάδοχο, δεν έχετε μια συγκεκριμένη πρόταση με συγκεκριμένο κόστος και όφελος για την πόλη».

Για την Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, η κ. Νοτοπούλου ανέφερε:

 «Ακούμε με ελπίδα την αναβάθμισή της, πιστεύουμε στους ανθρώπους της Δημοτικής Τηλεόρασης και είμαστε δίπλα σας σε αυτό. Όμως  μας λέτε ότι η πρώτη σας ενέργεια ήταν να προβληθεί για 1η φορά  η Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων; Αυτό είναι ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ».

 Για την «ευταξία»

«Μιλάτε για ευταξία αλλά είχαμε πιστολίδια στα Λαδάδικα. Και νεκρό οπαδό σε ένα αθλητικό γεγονός! Αυτό είναι σκηνές από γουέστερν και πρέπει ο Δήμος να κάνει ουσιαστικότερες παρεμβάσεις».

Για τον ΟΑΣΘ

«Δήμαρχε θέλουμε να αγιάσουμε και δε μας αφήνετε» σχολίασε η Κατερίνα Νοτοπούλου και αναφέρθηκε στην σημερινή δίκη για τα χρέη του παλαιού ΟΑΣΘ αλλά και στην στάση του ΥΜΑΘ κ. Καράογλου που αναγκάστηκε να ανακαλέσει σχετικά με τις δηλώσεις του για την διοίκηση του Σ.Παππά.

«Σήμερα ο κ. Καράογλου αναγκάστηκε να ανακαλέσει τις συκοφαντίες του για τους Στέλιο Παππά και Σάββα Παναγιωτίδη. Όπως κάνουν τα γαλάζια στελέχη. Δίπλα δικάζονταν η υπόθεση για χρέη του παλιού ΟΑΣΘ. 42 εκατομμύρια στο ΙΚΑ.

Αυτόν τον ΟΑΣΘ θέλετε; Σήμερα καμαρώνετε που δίνεται παράταση στο σημερινό ΟΑΣΘ χωρίς λεωφορεία και ταλαιπωρία για την πόλη; Καμαρώνετε για τα μεταχειρισμένα την ώρα που στερήσατε από την πόλη μας 300 καινούρια λεωφορεία και 150 οδηγούς»;

Θεσσαλονίκη κλιματικά ουδέτερη πόλη

«Την ώρα που ο κόσμος συγκλονίστηκε από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία οφείλουμε να κάνουμε την πόλη μας ασφαλή. Όταν προεκλογικά μιλούσατε για καθαριότητα όλοι οι υποψήφιοι- σημειωτέον, η πόλη είναι πολύ πιο βρώμικη -, εμείς καταρτίσαμε σχέδιο για μία Θεσσαλονίκη κυκλική πόλη, κλιματικά ουδέτερη».

Thessaloniki Action Park

«Έξω από το Δημαρχείο παιδιά με skate αναζητούν χώρους να αθληθούν διακινδυνεύοντας τη σωματική τους ακεραιότητα. Ας τους φτιάξουμε ένα action park ,ασφαλές πυυ θα αποτελέσει και τουριστικό προορισμό».