Skip to main content

Νοτοπούλου: Επιστρεπτέα... προσβολή για τους επαγγελματίες της εστίασης

Θηλιά στον λαιμό χαρακτηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τα έξοδα, τα υψηλά ενοίκια και την απραξία λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της εστίασης.

«Σε απόγνωση βρίσκονται οι εστιάτορες της Θεσσαλονίκης με τα λουκέτα να πνίγουν την αγορά. Τα έξοδα, τα υψηλά ενοίκια, η απραξία μηνών λόγω των περιοριστικών μέτρων, έγιναν θηλιά στο λαιμό των ιδιοκτητών και το λουκέτο ήταν μονόδρομος για δεκάδες επιχειρήσεις καφέ-εστίασης. Η Εστίαση αποτελεί το 40% της οικονομίας, οι επιχειρηματίες έβαλαν πλάτη και εισέπραξαν αχαριστία», επισημαίνει η βουλευτής.

Όπως λέει χαρακτηριστικά η κ. Νοτοπούλου για τους εστιάτορες, «τήρησαν τα μέτρα, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ τους χαρακτήρισε ανεύθυνους και παλιοχαρακτήρες. Ακολούθησαν τις εντολές κυβέρνησης για κλείσιμο, αλλά αφέθηκαν στο έλεός τους. Άκουσαν εξαγγελίες για μέτρα, παχιά λόγια, αλλά η κυβέρνηση τους έδωσε 5η προσβολή».