Skip to main content

Νοτοπούλου: Σε λουκέτα οδηγεί η κυβέρνηση τους εστιάτορες της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες της εστίασης το 60% από τις 7.700 των επιχειρήσεων του κλάδου μένουν εκτός προγράμματος ΕΣΠΑ, σημείωσε η τομεάρχης

Βολές κατά της κυβέρνησης για τα «ημίμετρα για την εστίαση» εξαπέλυσε η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η τομεάρχης σημείωσε πως «τα ημίμετρα οδηγούν σε αποκλεισμό και στην καταστροφή μεγάλο μέρος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών».

«Σύμφωνα με τους ίδιους τους επιχειρηματίες της εστίασης το 60% από τις 7.700 των επιχειρήσεων του κλάδου μένουν εκτός προγράμματος ΕΣΠΑ ύψους 330 εκατ. ευρώ, για την επανεκκίνηση της εστίασης, εξαιτίας του ημερολογιακού κριτηρίου 2019 με 2020», τόνισε η κ. Νοτοπούλου.

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «καλούμε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει την αδικία, να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις και να υιοθετήσει τις δίκαιες διορθώσεις που προτείνουν οι θεσμικοί εκπρόσωποι του κλάδου».

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως καλούν, επίσης, την κυβέρνηση «να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για ένα στοχευμένο πρόγραμμα στήριξης του Επισιτισμού-Τουρισμού κάλυψης για ΟΛΑ τα σταθερά κόστη μίας επιχείρησης σύμφωνα με τις τελευταίες αναθεωρήσεις του Ευρωπαϊκού Πλαισίου για τις Κρατικές ενισχύσεις καθώς και να υιοθετήσει την πρότασή μας για μετατροπή των επιστρεπτέων προκαταβολών σε μη επιστρεπτέες, για τη μείωση του ΦΠΑ στο 6% και τη μείωση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της Πανδημίας».

Στην ανακοίνωσή της, καταλήγει λέγοντας πως «μπορεί στην "ανέμελη" κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην αντιλαμβάνονται πως πρέπει η ελληνική οικονομία να στηριχτεί ουσιαστικά με γενναία μη επιστρεπτέα ρευστότητα προκειμένου να σταθεί όρθια, όμως οι επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης αντιλαμβάνονται την στόχευση της κυβέρνησης ΝΔ να αναδιαρθρώσουν την αγορά εις βάρος των μικρομεσαίων».