Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020
x

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΘΕΟΧΑΡΗ: ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ THOMAS COOK;

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον υπουργό Τουρισμού να αποκαλύψει εάν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την σοβαρότητα της κατάστασης.

Σκληρή κριτική στον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη πραγματοποιεί η αρμόδια τομεάρχης τουρισμού και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου αναφορικά με την υπόθεση της Thomas Cook.

«Ο κ. Θεοχάρης αποφεύγει να  τοποθετηθεί  ξεκάθαρα στα κρίσιμα ζητήματα βγάζοντας ασυνάρτητες ανακοινώσεις. Έφτασε να πει πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση θα έφταιγε και για την πτώχευση της Thomas Cook. Τον ευχαριστούμε για την ανάδειξη της Επικοινωνιακής τακτικής ψεμάτων της ΝΔ. Τώρα, ας μας απαντήσει τι έκανε ως Υπουργός Τουρισμού για να προστατεύσει τα συμφέροντας της χώρας και του τουριστικού κλάδου», επισημαίνει η κ. Νοτοπούλου και τονίζει παράλληλα:

«Κύριε Θεοχάρη, οφείλετε,  με το βάρος της ευθύνης που φέρει η θέση σας, να απαντήσετε συγκεκριμένα. Διαψεύδετε ή όχι τις αναρτήσεις σας, δύο μήνες πριν, μετά τη συνάντησή σας με τη διοίκηση της Thomas Cοοk στις 25 Ιουλίου,  ότι σας ενημέρωσε λεπτομερώς για την κατάσταση της εταιρείας; Είχατε ή όχι, γνώση από τον Ιούλιο, για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της εταιρείας, όπως αντίστοιχα αποδείχθηκε ότι άλλοι φορείς, όπως το αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης, γνώριζαν, προχωρώντας σε συνεννόηση με την εταιρεία απέναντι στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας, το ίδιο διάστημα μάλιστα που συναντηθήκατε και εσείς με τον CEO, Peter Fankhauser. Εφόσον ενημερωθήκατε, κατά τις δικές σας πάντα δηλώσεις τότε, τι πράξατε ως υπουργός Τουρισμού, με την υψηλή ευθύνη που συνεπάγεται η θέση σας για την προστασία  και διασφάλιση των συμφερόντων του τουρισμού και της χώρας;», διερωτάται η βουλευτής.

«Ενημερώσατε η όχι  τον πρωθυπουργό για την κρισιμότητα της κατάστασης; Προχωρήσατε ή όχι σε κάποιο σχέδιο κεντρικά, για την έγκαιρη προετοιμασία απέναντι στον κίνδυνο κατάρρευσης, που σήμερα δύο μήνες μετά είναι πια σκληρή πραγματικότητα και εξελίσσεται σε πληγή για  τον ελληνικό τουρισμό; Οφείλετε ξεκάθαρες απαντήσεις, χωρίς υπεκφυγές», καταλήγει η Κατερίνα Νοτοπούλου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ