Skip to main content

Νοτοπούλου σε Ζέρβα: Αρνητικό πρόσημο η επιλογή Φωτόπουλου

Σκληρή κριτική από την επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Μαζί » στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την επιλογή του νέου γεν. γραμματέα.

Για επιλογή «από τα πολύ παλιά υλικά της πόλης» κάνει λόγο η Κατερίνα Νοτοπούλου σχολιάζοντας την επιλογή του νεοεκλεγέντα δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα να τοποθετήσει στη θέση του γενικού γραμματέα του δήμου τον απερχόμενο δήμαρχο Δέλτα Μίμη Φωτόπουλο.

«Προτού καν αναλάβει η νέα διοίκηση σπεύδει να εξοφλήσει τα γραμμάτια στη Νέα Δημοκρατία», αναφέρει η κ. Νοτοπούλου και προσθέτει: «δεν έχει καμία σχέση η πολιτεία του κ. Φωτόπουλου με το «φιλελεύθερο και ακομμάτιστο» προεκλογικό προφίλ του κ. Ζέρβα ή με τις προσδοκίες των πολιτών για συνέχεια της προοδευτικής πορείας του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Συνεχίζοντας η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», αναφέρει ο επιλαχών γενικός γραμματέας δεν έχει καμία σχέση με την καινοτομία, την ανακύκλωση, την εξυπηρέτηση των πολιτών και την ψηφιακή πόλη.

«Ο κύριος Φωτόπουλος δεν υπήρξε καλός Δήμαρχος. Επί των ημερών του το χρέος του Δήμου Δέλτα στην ΕΥΑΘ έφτασε τα 12 εκατομμύρια» τονίζει η κ. Νοτοπούλου, κάνοντας λόγο μάλιστα για γνωστή αδιαφορία του για τους Ρομά, ενώ σημειώνει ότι «από την πρώτη στιγμή που κλήθηκαν οι Δήμοι να συμβάλλουν στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, ο κ. Φωτόπουλος και η Διοίκησή του αρνήθηκαν την υποδοχή και την φιλοξενία των προσφύγων, στον αντίποδα της φιλοξενίας που επέδειξαν οι Θεσσαλονικείς εθελοντικά με περίσσευμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης αλλά και ο Δήμος Θεσσαλονίκης που ανέλαβε το έργο της υποστήριξης των προσφύγων με δομές».

«Ο ορισμός του προσώπου του κ. Φωτόπουλου στη νευραλγική αυτή θέση προσδίδει αρνητικό πρόσημο για το μέλλον της πόλης μας. Επιστροφή στο παρελθόν κ. Ζέρβα; Η παράταξη μας «Θεσσαλονίκη Μαζί» και εγώ προσωπικά θα πιέζουμε στην κατεύθυνση της προόδου», καταλήγει στη δήλωση της η Κατερίνα Νοτοπούλου.