Skip to main content

Νοτοπούλου σε Ζέρβα:Μην γίνεις μέρος φθηνής πολιτικής της κυβέρνησης

Στην παρέμβασή της η Κατερίνα Νοτοπούλου έκανε λόγο για μια διαδικασία που δεν τιμά τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου

Σκληρή κριτική άσκησε η Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία μίλησε στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το μετρό Θεσσαλονίκης με την ιδιότητα της βουλευτή και όχι της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στον κεντρικό δήμο.

Στην παρέμβασή της έκανε λόγο για μια διαδικασία που δεν τιμά τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, δεν τιμά το δημοτικό συμβούλιο ως φορέα εκπροσώπησής των πολιτών, αλλά έχει μετατραπεί σε μια πασαρέλα κυβερνητικών στελεχών.

«Λέμε ότι δεν θέλουμε διαιρεμένη την πόλη, αλλά ποιος τις έφερε τις καθυστερήσεις, ποιος διαίρεσε την πόλη. Την έχετε μετατρέψει σε μια λαμαρινούπολη», τόνισε η κ. Νοτοπούλου.

Όπως είπε, «εξακολουθείτε να παίζετε με το θυμικό των Θεσσαλονικέων, παίρνοντας όνειρα. Μετά την τρύπα του Κούβελα, πήγαμε στην τρύπα του Παπαγεωργόπουλου, στη τρύπα του Σουφλιά, στην τρύπα του κ. Σιμόπουλου, στην τρύπα του κ. Καλαφάτη. Την τρύπα της ΝΔ που το 2015 άφησε 1,15 δις. διεκδικήσεις αποζημιώσεων με ολοκληρωμένο μόλις το 30% του έργου».

«Η πόλη έχει διαιρεθεί, ένα έργο πνοής μετατράπηκε σε εφιάλτη», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε την ΝΔ ότι απαξίωσε την πολιτιστική κληρονομιά. «Εμείς μέσα σε τέσσερα χρόνια ξεκολλήσαμε το έργο, ξεπεράσαμε τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις αποζημιώσεων. Δεν αντέχατε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωνε το έργο», ανέφερε. Η κ. Νοτοπούλου διερωτήθηκε ποιος ενημερώνει τον πρωθυπουργό σχετικά με το έργο.

Απευθυνόμενη στον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε να ξεφύγει από τις πολιτικές που ταλάνισαν την πόλη και να μην γίνει μέρος μιας φθηνής επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης. «Να ταχθείτε υπέρ της ολοκλήρωσης του έργου, όπως έχει προγραμματιστεί. Να βάλετε ένα τέλος στην καταστροφική πολιτική του παρελθόντος. Εάν δεν το πράξετε, σας προειδοποιούμε ότι θα έχετε ακέραια την ευθύνη», τόνισε.