Skip to main content

Νοτοπούλου στην ημερίδα της Voria: Βάλαμε τέλος στη ντροπή με τον ΟΑΣΘ

Η υφυπουργός Εσωτερικών έκανε ανασκόπηση του έργου της κυβέρνησης μιλώντας για τον ΟΑΣΘ και το Μετρό. Σχέδιο για πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο Ζιάκα

Διαχρονικό πρόβλημα που ταλανίζει τη Θεσσαλονίκη χαρακτήρισε το κυκλοφοριακό η υφυπουργός Εσωτερικών, τομέας Μακεδονίας - Θράκη, Κατερίνα Νοτοπούλου στην τοποθέτησή της κατά την ημερίδα της Voria «Κυκλοφοριακό Θεσσαλονίκης και αστικές συγκοινωνίες: Δημιουργώντας τις συνθήκες για βιώσιμη κινητικότητα και οικονομική ανάπτυξη» που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής.

«Έχω την αίσθηση ότι μολονότι η πόλη αυτή έχει μελετηθεί πολύ, αυτό δεν φαίνεται να έχει αισθητό αποτέλεσμα στους κατοίκους που διαμένουν ή κυκλοφορούν σε αυτή», τόνισε η υφυπουργός.

Η ίδια, κάνοντας μια ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου, στάθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση αναφερόμενη στον ΟΑΣΘ και το Μετρό Θεσαλονίκης.

«Πολλοί έχουν χτίσει πολιτικές καριέρες πάνω στην τρύπα του Μετρό», σημείωσε η κα. Νοτοπούλου προσθέτοντας πως σε αντίθεση με ό,τι γινόταν η κυβέρνηση πρόταξε τον ρεαλισμό και την ειλικρίνεια και στη διάρκεια της θητείας της το έργο μπήκε ξανά στις ράγες υλοποίησης με σαφές χρονοδιάγραμμα. Μάλιστα υπογράμμισε πως το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου αναθεωρήθηκε προς το βέλτιστο. Η υφυπουργός δεν παρέλειψε να παρουσιάσει και το «κοινωνικό πρόσωπο» του έργου καθώς όπως είπε ήταν βούληση της κυβέρνησης να δοθεί προτεραιότητα στην επέκταση των γραμμών του μετρό στα δυτικά. Συμπλήρωσε ακόμα πως η κυβέρνηση έδωσε λύση και στο «επίπλαστο δίλημμα» της διατήρησης ή μη των αρχαιοτήτων.

Η υφυπουργός συνέχισε την ομιλία της κάνοντας λόγο για τον ΟΑΣΘ. Όπως επισήμανε, η κυβέρνηση με την εκκαθάριση του Οργανισμού έβαλε «τέλος στη ντροπή της πόλης» ενώ παράλληλα εξοικονόμησε πολλά ποσά. «Στους πρώτους δέκα μήνες κρατικοποίησης έχουν εξοικονομηθεί πάνω από 45 εκατ. ευρώ", δήλωσε. Η ίδια σημείωσε ακόμα πως ο στόλος των λεωφορείων σύντομα θα ενισχυθεί και θα αναβαθμιστεί. Συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας αλλά και δωρεάν εισιτήρια για τους ανέργους.

Η κα. Νοτοπούλου μίλησε ακόμα για τη σημασία της κυκλοφοριακής αγωγή των πολιτών. Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα ανακοίνωσε πως, στο πλαίσιο της δημιουργίας νέων πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής, γίνεται η επεξεργασία ενός σχεδίου δημιουργίας τέτοιου πάρκου στο στρατόπεδο Ζιάκα.

Τέλος, έκλεισε την ομιλία της υπογραμμίζοντας πως το κυκλοφοριακό έχει άμεση σχέση και συνέπεια με την αναβάθμιση ζωής των πολιτών και σημειώνοντας ότι η Θεσσαλονίκη από συμπρωτεύουσα της παρακμής έχει γίνει πια ηγέτιδα στα Βαλκάνια και μητρόπολη της νοτιοανατολικής Ευρώπης.