Skip to main content

Νοτόπουλου: Στο πλευρό των διαιτολόγων-διατροφολόγων που συμβάλλουν στη δημόσια υγεία

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων της Κεντρικής Μακεδονίας - Τι ειπώθηκε.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων της Κεντρικής Μακεδονίας και Ταμία του ΔΣ της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος, κ. Αθανάσιο Τσιούδα είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η βουλευτής με τον πρόεδρο συζήτησαν για τις δράσεις της Ένωσης πανελλαδικά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κλάδο τους, τα αιτήματά τους, αλλά και την ανάγκη χάραξης μίας προληπτικής στρατηγικής για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και της επιστήμης της διατροφής, για την προώθηση του αγαθού της υγείας προς το ευρύ κοινό.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος, η ΕΔΔΕ αποτελεί τον μεγαλύτερο επίσημο φορέα εκπροσώπησης των διαιτολόγων-διατροφολόγων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και ότι στο πλαίσιο της πολύπλευρης δράσης τους, μάχονται για την προστασία και την προαγωγή του επαγγέλματος του διαιτολόγου-διατροφολόγου.

Αίτημα της Ένωσης είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η θεσμοθέτηση ενός Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) που θα ρυθμίζει τα ζητήματα του επαγγέλματος, προς όφελος του κοινού και της δημόσιας υγείας, η μείωση του ΦΠΑ και η πρόσληψη διαιτολόγων σε νοσοκομεία.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου δήλωσε οτι στηρίζει τα αιτήματα των διαιτολόγων-διατροφολόγων που συμβάλλουν στην προάσπιση της δημόσιας υγείας και της επιστήμης της διατροφής και υπογράμμισε την ανάγκη να αξιοποιηθούν εν μέσω πανδημίας στο πλαίσιο πρόληψης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.