Skip to main content

Νοτοπούλου: Θα μας βρείτε απέναντι στα σχέδιά σας για ιδιωτικοποίηση του Κυβερνείου

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει την απάντηση Βεζυρόπουλου, λέγοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών αφήνει ανοιχτό το σενάριο εκμετάλλευσης από ιδιώτες

Την αγωνία της σχετικά με τη διάσωση και αξιοποίηση του Κυβερνείου στην Θεσσαλονίκη εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης την οποία κατέθεσε.

Μέσω της ερώτησης η κ. Νοτοπούλου κάλεσε το αρμόδιο υπουργείο να απαντήσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υποβολή αιτήματος Χρηματοδότησης Μελετών Ωρίμανσης και τεχνικού δελτίου για την ωρίμανση του εμβληματικού έργου του Κυβερνείου το οποίο η ίδια είχε καταθέσει ως ΥΜΑΘ τον Ιανουάριο του 2019.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, απάντησε πως το Παλατάκι ανήκει στην ΕΤΑΔ, ωστόσο η κ. Νοτοπούλου, του θύμισε ότι ο νόμος 4389/2016 είχε ασφαλιστικές δικλείδες για τη διαφύλαξη των ακινήτων της ΕΤΑΔ καθώς έδινε το δικαίωμα της εκ νέου επιστροφής ακινήτων στο δημόσιο ή παραχώρησής τους άνευ ανταλλάγματος σε φορείς του δημοσίου και ότι σύμφωνα με τον κανονισμό Εκμισθώσεων, Μισθώσεων, Παραχωρήσεων, Εκποιήσεων, Ανταλλαγών, Αγορών και Αντιπαροχών της ΕΤΑΔ , η εταιρία μπορεί να παραχωρεί τη χρήση ακινήτων άνευ ανταλλάγματος σε Δημόσιες Υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και σε ΟΤΑ για την εκπλήρωση κοινωφελών σκοπών.

Διαβάστε: Βεσυρόπουλος για Παλατάκι: Επιστρέφει στην πόλη για χρήσεις πολιτισμού κι αναψυχής

Από το βήμα της Βουλής η Κατερίνα Νοτοπούλου, κάλεσε την κυβέρνηση «να ανακαλέσει τα σχέδιά της για ιδιωτικοποίηση του εμβληματικού αυτού κτιρίου που ανήκει στους πολίτες, να σεβαστεί την ιστορικότητα του κτιρίου, να ακούσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την τοπική κοινωνία, τους κατοίκους και τα κινήματα των πολιτών, που έχουν ως πάγιο αίτημά τους την απόδοση του κτιρίου στην τοπική κοινωνία και να μην επιτρέψει να γίνει βορά στα χέρια επενδυτών».

«Θα μας βρείτε απέναντί σας σε ένα σχέδιο ιδιωτικοποίησης του Κυβερνείου», ανέφερε χαρακτηριστικά.